Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slovinsko porazilo zkušené Lotyše, vyhrálo i Bělorusko

Praha - Hokejisté Slovinska porazili na úvod skupiny o udržení na mistrovství světa Lotyšsko 5:2. Letošní nováček elitní skupiny rozhodl o výhře třemi góly ve druhé třetině. Bělorusko porazilo Rakousko vysoko 7:2, když vedlo 3:0 již na konci 19. minuty. Bělorusové poté bez potíží dokráčeli za důležitými třemi body do tabulky. Informace z hokejového šampionátu přináší také server mshokej.cz.

Lotyši byli sice v úvodní třetině střelecky o trochu aktivnější (9:7), ale v cestě jim stál gólman Kristan, který patří k nejlepším brankářům dosavadního průběhu šampionátu podle úspěšnosti zákroků. I proto se první dvacetiminutovka odehrála bez branek.

V té druhé hrály nejprve oba týmy po jedné přesilovce, ale poté usedl na trestnou lavici za držení Lotyš Krisjanis Redlihs a už za 29 vteřin ho poslal předčasně zpět do hry Tičar. Skóre otevřel parádní ranou z kruhu pro vhazování přesně pod horní tyč.

 

Na konci 34. minuty využil přečíslení dvou na jednoho Razingar, když si nejprve přikopl puk bruslí a poté snadno zacílil do odkryté Masalskisovy klece. Zaskočené Lotyše stejný střelec poslal do kolen 49 sekund před koncem druhé třetiny po přihrávce Marcela Rodmana a bylo to 3:0.

Jestliže Lotyši tajně pomýšleli na zvrat, po 87 vteřinách třetí třetiny na něco takového mohli zcela zapomenout. Další dvě branky stihli přidat opět Tičar a Pajič, jenž zároveň vyhnal z branky Masalskise, který uvolnil místo Raitumsovi. Vývoj duelu neunesl Pujacs, který byl vyloučen do konce utkání. V závěru už pouze snížili Cipulis a Bukarts.

Slovinsko - Lotyšsko 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 28. Tičar (Jeglič, Robar), 34. Razingar (M. Rodman, D. Rodman), 40. Razingar (M. Rodman, D. Rodman), 41. Tičar (Sabolič), 42. Pajič (Goličič) - 52. Cipulis (J. Redlihs, Andersons), 60. Bukarts (Sotnieks, Meija). Rozhodčí: Lärking (Švéd.), Sterns (USA) - Hollenstein (Rak.), Murchison (Kan.). Vyloučení: 6:6, navíc Pujacs (Lotyšsko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 7467.

Bělorusové v zápase dominovali od samého úvodu, k čemuž přispěl také Kovyršinův gól na začátku páté minuty. Klíčovým okamžikem pro další vývoj byl přesně 100 vteřin dlouhý úsek krátce před první přestávkou, do něhož vměstnali své trefy Grabovskij a Kosticyn.


V polovině utkání poté zvýšil na 4:0 Děmkov a krátce po něm se do střelecké listiny zapsal dokonce v oslabení Děmagin. Teprve ve třetím dějství Bělorusové za vědomí jasného vedení trochu polevili, ale dvě branky Rakušanů dokázali sami dorovnat dvěma zásahy.

Bělorusko - Rakousko 7:2 (3:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Kovyršin (A. Kosticyn, Kulakov), 18. Grabovskij (Meleško, Stasenko), 19. A. Kosticyn (Kulakov, Kovyršin), 31. Děmkov, 33. Děmagin, 43. Korobov (A. Kosticyn, Stepanov), 52. Kulakov (Kovyršin) - 41. Setzinger (Werenka, Koch), 54. Schiechl (Hundertpfund). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Jeřábek (ČR) - Novák (SR), Schulz (Něm.). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4483.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články