Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčí opět válel, Washington vypadl

Boston - Útočník David Krejčí táhne Boston v play-off NHL za postupem do finále Východní konference. Po dvou vydařených zápasech druhého kola na ledě Philadelphie se český hokejista výrazně prosadil i ve třetím duelu na domácím ledě a gólem a dvěma asistencemi přispěl k vysoké výhře Bruins 5:1. Boston tak vede v sérii 3:0 na zápasy a o svém postupu může rozhodnout už v pátek. Ze hry o Stanley Cup už jsou hokejisté Washingtonu s brankářem Michalem Neuvirthem. Nejlepší tým Východní konference po základní části podlehl ve čtvrtém zápase Tampě 3:5 a prohrál celou sérii nečekaně hladce 0:4.

V Bostonu by Tampu rádi napodobili a dotáhli do konce to, co se jim nepovedlo před rokem. Tehdy totiž Medvědi také vedli v druhém kole play-off nad stejným soupeřem 3:0 na zápasy, nakonec se však stali třetím týmem v historii NHL, který takový náskok ztratil, a umožnili Letcům obrat na 3:4.

Letos jsou však Bruins, zdá se, odhodláni získat postup v nejkratším možném termínu. Ukázali to i ve středečním duelu, v němž měli raketový nástup, a už po 63 sekundách první třetiny vedli díky gólům Zdena Cháry a Krejčího 2:0. Krátce po polovině druhé třetiny pak odpor Flyers definitivně zlomili dvěma brankami během minuty a pětatřiceti sekund Daniel Paille a Nathan Horton.

Hokejisté Lightning i ve čtvrtém utkání proti Washingtonu překvapivě dominovali a po čtyřech letech, kdy zcela chyběli v play-off, si zajistili postup už do finále konference. Hrdinou zápasu se stal Sean Bergenheim, který dvěma góly v druhé třetině zlomil nerozhodný stav 1:1, a vedení už pak jeho tým nepustil. Capitals sice ještě do druhé přestávky snížili na 2:3, na začátku třetí třetiny však přidal čtvrtý gól Marc-Andre Bergeron, a když v 57. minutě zvýšil na 5:2 Martin St. Louis, bylo rozhodnuto.

Před začátkem série trenér Tampy Guy Boucher přirovnal souboj s Washingtonem k bitvě Davida s Goliášem. "Měli jsme před soupeřem velký respekt. Ale rychle jsme se ho dokázali zbavit a zasáhli ho do správného místa," uvedl Boucher. "Víte co? Washington má skvělý tým, který má za sebou skvělou sezonu a zaslouží si velké uznání. O to cennější je náš postup," dodal Boucher. Lakonicky zhodnotil sérii trenér Washingtonu Bruce Boudreau. "Tampa nás porazila čtyřikrát v řadě, takže asi měla lepší tým. Nebylo to o moc, ale pořád jsme prohráli 0:4, takže musím přiznat, že prostě byli lepší," prohlásil Boudreau. A dalšímu soupeři Tampy vzkázal: "Nepodceňujte je!"

Na pokraji vyřazení jsou také hokejisté Detroitu, kteří podlehli San Jose 3:4 v prodloužení a prohrávají v sérii 0:3 na zápasy. Hvězdou večera se stal hostující útočník Devin Setoguchi, který vstřelil tři góly, včetně vítězného v 10. minutě nastaveného času.

Setoguchi se přitom mohl stát smutným hrdinou. V šesté minutě prodloužení byl totiž vyloučen a na trestné lavici se strachoval, aby Red Wings v přesilovce nerozhodli. "Pořád jsem si opakoval: 'Ať nedají gól, ať nedají gól'," popsal své pocity Setoguchi. Jeho mantra nakonec zabrala, Žraloci se v oslabení ubránili a dvě minuty po návratu z trestné lavice Setoguchi rozhodl, když si z druhé vlny najel do útočného pásma a pohotovou střelou zápěstím překvapil brankáře Jimmyho Howarda.

Výsledky NHL

Boston - Philadelphia 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)

Branky: 1. a 59. Chára (na druhou Krejčí), 2. Krejčí, 34. Paille, 36. Horton (Krejčí) - 37. Meszároš. Střely na branku: 28:38. Diváci: 17 565. Stav série: 3:0.

Tampa Bay - Washington 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky: 25. a 33. Bergenheim, 13. Malone, 46. Bergeron, 57. St. Louis - 19. Sturm, 34. Erskine, 58. Carlson. Michal Neuvirth odchytal za Washington 58 minut, z 37 střel inkasoval 5 gólů a úspěšnost zásahů měl 86,5 procenta. Střely na branku: 37:36. Diváci: 20 835. Konečný stav série: 4:0.

Detroit - San Jose 3:4 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Branky: 20. Lidström, 34. Eaves, 39. Dacjuk - 13., 35. a 70. Setoguchi, 56. Boyle. Střely na branku: 41:38. Diváci: 20 066. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články