Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hadamczik: Ozdobou zápasu byli oba brankáři

Bratislava - Trenér Alois Hadamczik po vítězném zápase proti Finsku ocenil především výkon Ondřeje Pavelce i jeho protivníka Petriho Vehanena. "Oba byli ozdobou zápasu a zejména Ondra byl výtečný," řekl po utkání. "Celkově to bylo hodně kvalitní utkání se spoustou osobních soubojů a maximálním nasazením od všech hráčů," uvedl Hadamczik. ČT má internetová práva pouze na utkání české reprezentace. Více informací o šampionátu najdete na webu mshokej.cz.

Výborný výkon brankáře Ondřeje Pavelce dovedl český tým k dalšímu vítězství na hokejovém mistrovství světa na Slovensku. Třiadvacetiletého gólmana dělilo jen 19 sekund od dosažení druhého čistého konta na turnaji. Důležité bylo podle něj ubránění finských přesilovek, ve kterých vychytal několik velkých šancí soupeře. "Věděli jsme, že Finové hrají výborně přesilovky, že utkání bude nejtěžší zkouška ve skupině. Jsem rád, že jsme těžký zápas zvládli, že jsme to dokázali ve druhé třetině ubránit," řekl po zápase novinářům Pavelec.

Hadamczik: Šli po nás více, než je zdrávo

Je nám líto, video expirovalo.
MS v hokeji 2011 Slovensko

Důraz Finů považoval Hadamczik v určitých momentech za přehnaný. "Šli po nás více, než je zdrávo. Zákrok na Jágra byl na pět minut a do konce. Být tam menší hráč, mohl si zlomit vaz," řekl Hadamczik k situaci ve 41. minutě, kdy českou hvězdu narazil hlavou na mantinel Tuomo Ruutu. Jágr se ve třetím utkání na mistrovství světa poprvé zapsal mezi střelce. Zápas proti Finsku bude stejně jako na olympiádě v Turíně spojený s faulem Ruutua na českou hvězdu. Zatímco v únoru 2006 Jágra na mantinel drsně narazil Jarkko, tentokrát jej fauloval jeho mladší bratr Tuomo.

Jágr: Po ráně od Ruutua jsem se trochu vzbudil

Devětatřicetiletý Jágr ve středu večer dopadl po souboji s finským hráčem lépe, po nárazu na mantinel se zvedl a zápas dohrál. Před více než pěti lety pro něj duel po faulu skončil, s krvavým šrámem na hlavě musel odstoupit. "Relativně mi to pomohlo. Trochu jsem se vzbudil," komentoval Jágr po zápase s nadhledem situaci ze začátku třetí třetiny. "Myslím si, že bylo štěstí, že jsem na poslední chvíli dal hlavu do strany. Nestál jsem přímo, ale stranou. Trochu mě pak ale bolela hlava," přiznala největší hvězda českého týmu.

Tři minuty po Ruutuově faulu se slavný kladenský odchovanec zapsal poprvé na šampionátu mezi střelce. "Zatím jsem se moc dobře necítil. Doufám, že se to zlepší. Psychicky to určitě pomůže, protože z tebe spadne tlak. Určitě je tam teď větší pohoda. Další zápas ale začíná od nuly," řekl Jágr.

Řadu vyhrocených soubojů musel podstoupit i útočník Tomáš Plekanec. "Šli po něm, protože je to výborný hráč. Chtěli ho vyvést z rovnováhy, což se jim ale nepodařilo. Atakovali ho místy až zbytečně," podotkl Hadamczik.

Český tým zatím na MS vyhrál všechny zápasy, reprezentační kouč si ale uvědomuje, že pro další část turnaje to nic neznamená. "Kdybychom se spokojili s tím, že máme nahrané body, tak by to byla velká chyba. Rozhodně nejsem v klidu, protože to není dobré. Jsem spokojený, ale do dalšího utkání půjdeme s velkým respektem. Ale i se sebevědomím," řekl Hadamczik, který před zápasem proti Slovensku dopíše na soupisku obránce Ondřeje Němce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články