Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Záruba: Letošní MS? Největší operace, jakou jsme kdy dělali

Praha – Hokejové mistrovství světa je sportovním svátkem, na který rok co rok netrpělivě čekají zástupy fanoušků. Česká televize si pro ně letos přichystala několik novinek. Kromě toho, že se její studio vrací po čtyřech letech do dějiště šampionátu, vysílání předzápasového programu se prodloužilo z 10 na 40 minut. Na bratislavském zimním stadionu Ondreje Nepely navíc televize vybojovala exkluzivní místo v horním patře nad středem kluziště. Během 17 dnů se v něm vystřídá 30-40 hostů. Informace z MS přináší také server mshokej.cz.

"Operace je to dost časově náročná. Je určitě rozsáhlejší než v minulých letech a vlastně vůbec největší, jakou kdy ČT a jakákoliv jiná televize ze střední Evropy z MS pořizovala," tvrdí komentátor Robert Záruba. Ten se s 20. účastí na hokejovém mistrovství v řadě stal rekordmanem mezi akreditovanými žurnalisty.

"Když to sečtu dohromady, je nás tu asi 25, možná třicet včetně košického štábu a včetně některých složek, které pendlují mezi Brnem a Bratislavou," přibližuje pozadí vysílání. To, jak připomíná, obvykle začíná v 15:30. "Letos máme předzápasový program vůbec nejdelší, jaký jsme kdy před jakýmkoliv sportovním utkáním dělali," upozorňuje. Podle Záruby má celý scénář zhruba 280 až 320 položek. "Každý den se vytváří znovu," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Robert Záruba v pořadu Highlight

"Samozřejmě se na tom podílejí všechny možné složky od režiséra, kameramany, zvukaře či střihače. Všichni jsou tady ale zastoupeni v minimálním počtu," říká Záruba. I moderátorská sestava je poměrně úzká. Studio v Bratislavě řídí Petr Vichnar a právě Záruba.

Vedle stálých expertů Martina Hostáka a Davida Pospíšila přibyla ve studiu mimořádná posila v podobě Miroslava Hlinky. Jedná se o jediného hokejistu, který v minulosti nastoupil za český i slovenský národní tým. "Využíváme ho jen pro účely tohoto MS, pro takové inside pohledy nejen do slovenského týmu ale i MS samotného," vysvětluje.

Náročný program však dá pořádně zabrat hlasivkám, Záruba o tom ví své. "Hlasivky to odnášejí trošku víc. Souvisí to s tím, že před začátkem MS byly České hokejové hry, předtím bylo play-off, takže práce bylo hodně. Nebyl jsem jediný, kdo měl z týmu určité zdravotní problémy, ale už by to mělo být v pořádku," uklidnil všechny fanoušky před dnešním zápasem české hokejové reprezentace s Finskem. Ten odvysílá mimořádně ČT1 od 20:00, v přímém přenosu se objeví i na webu sportživě.cz.

Sportovní stanice ČT4
zdroj: ČT autor: ČT
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články