Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Omsk povede Čada, smlouvu prodloužil Škoula

Omsk - Český trenér Rostislav Čada se stal novým trenérem hokejistů ruského Omsku. Dosavadní kouč Košic uzavřel s Avangardem tříletou smlouvu. S účastníkem KHL navíc prodloužil spolupráci reprezentační obránce Martin Škoula, jenž se s vedením klubu dohodl na novém dvouletém kontraktu. Avangard, jehož dres v uplynulé sezoně oblékali vedle Škouly i Jaromír Jágr, Roman Červenka a Petr Vampola, stál podle spekulací o některého z českých trenérů delší čas. V jeho hledáčku byl například Vladimír Růžička, ten však stejně jako Švéd Bengt-Ake Gustafsson nabídku odmítl. Vedení ambiciózního klubu mělo údajně oslovit i současného reprezentačního kouče Aloise Hadamczika, ten to ale popřel.

Volba nakonec padla na brzy sedmapadesátiletého uznávaného odborníka Čadu. "Nabídku jsem dostal o velikonočních svátcích, pak jsem se osobně sešel s generálním manažerem Bardinem," řekl Čada, který převezme tým po kontroverzním Finovi Raimo Summanenovi.

Ještě předtím se ale musel dohodnout na uvolnění ve slovenském extraligovém týmu Košic. "Muselo se to s Košicemi vyřešit, byl jsem tam pod smlouvou," konstatoval Čada. Dosavadní zaměstnavatel mu ale nestál v cestě. "Taková šance se neodmítá, nikdo mi nebránil," ocenil Čada, jenž slovenský klub dovedl dvakrát k mistrovskému titulu a v minulosti pracoval kromě jiného 13 let ve švýcarském Ambri.

Jedenatřicetiletý Škoula vyměnil před minulou sezonou hokej v zámořské NHL, kde dlouhodobě působil v týmech Colorada, Anaheimu, Dallasu, Minnesoty, Pittsburghu a New Jersey, za KHL. Za Omsk odehrál včetně play-off 66 utkání a připsal si v nich 25 bodů za tři góly a 22 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články