Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Další senzace na MS, Slovensko prohrálo s Německem 3:4

Bratislava - Hokejisté Německa po vítězství nad Ruskem uspěli na MS v Bratislavě i proti domácímu Slovensku a po výhře 4:3 si zajistili prvenství v základní skupině A. Němci vedli ještě v 46. minutě 4:0, po slovenském snížení v závěru odolali tlaku domácích a vyhráli skupinu A. V osmifinále jsou i Slováci a Rusové, Slovinsko bude hrát o udržení. O výhře rozhodli svěřenci trenéra Uweho Kruppa třemi góly v druhé třetině. Na turnaji semifinalisté loňského domácího světového šampionátu inkasovali poprvé až po 105 minutách a 26 vteřinách. Více informací a videa z MS najdete na mshokej.cz.

Slováci nastoupili už s Mariánem Hossou a Handzušem a snažili se rychle získat vedení. Surový ale ztroskotal na Pätzoldovi, jenž dostal přednost před Endrasem, který vychytal proti Rusku čisté konto. Pak měli domácí 116 vteřin výhodu přesilové hry, Gáborík trefil horní tyč a v úniku byl faulován Mariánem Hossou Patrick Reimer, ale trestné střílení neproměnil.

V oslabení při Zedníkově trestu zahrozil také Stümpel a na druhé straně trefil Dietrich tyč. Další možnost měl v přesilovce Gáborík, ale trefil Pätzolda do masky. Druhé dějství patřilo Německu, které bylo od začátku aktivní, a v 25. minutě otevřel po rychlé kombinaci Greilingera a Ullmanna skóre volný Müller. V polovině utkání pomohla Pätzoldovi po Handzušově střele levá tyč.

Pak Němci přečkali oslabení při trestu Lavalleeho a krátce poté udeřili znovu, když ve středním pásmu ztratil puk Marián Hossa a po přečíslení tří na dva skóroval z mezikruží Tripp. A po další nevyužité přesilovce Slovenska zvýšil na 3:0 po Ullmannově přihrávce Hördler. Už na čtyřbrankový rozdíl upravil z první nebezpečné akce Kruppova výběru v závěrečném dějství Schütz.

Jenže Slováci se nevzdali. Za 49 sekund se prosadil před brankovištěm Nagy a v 48. minutě se trefil při Greilingerově pobytu na trestné lavici i Stümpel, který dorazil puk po Nagyově střele. Němci se pak ubránili při dvou oslabeních, ale tři vteřiny po skončení toho druhého v 53. minutě z další dorážky snížil na rozdíl jediného gólu Demitra. Obrat však Slovensko nedotáhlo: v další velké šanci Demitra neuspěl, při power play ještě marně střílel Marián Hossa a Demitra branku také minul.

Slovensko - Německo 3:4 (0:0, 0:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 46. Nagy (Bartečko), 48. Stümpel (Nagy, Šatan), 53. Demitra (Marián Hossa) - 25. Müller (Ullmann, Greilinger), 34. Tripp (Schütz, Mauer), 37. Hördler (Ullmann, Müller), 45. Schütz (Tripp, Lavallee). Rozhodčí: Burchell (Kan.), Lärking (Švéd.) - Carnathan (USA), Deďulja (Běl.). Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. Diváci: 9303.

Slovensko: Halák - Jurčina, Baranka, Podhradský, Štrbák, Majeský, Graňák - Marián Hossa, Stümpel, Demitra - Gáborík, Handzuš, Marcel Hossa - Šatan, Surový, Zedník - Radivojevič, Nagy, Bartečko - Ružička. Trenér: Glen Hanlon.

Německo: Pätzold - Krueger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hördler, Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Greilinger, Ullmann, Müller - Tripp, Schütz, Gogulla - Kreutzer, Barta, P. Reimer. Trenér: Uwe Krupp.

Utkání Slovensko - Německo
zdroj: ČTK autor: Koller Jan
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články