Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Michálkovi se ztratila výstroj, trénoval ve vypůjčené

Bratislava - Nečekané komplikace provázejí připojení hokejového obránce Zbyňka Michálka k reprezentačnímu týmu na mistrovství světa v Bratislavě. Bek Pittsburghu se přesunul do Evropy dnes ráno, na letišti ve Vídni ale zjistil, že mu nedorazila zavazadla včetně hokejové výstroje a výzbroje. Michálek přesto dopoledne s týmem trénoval, potřebné věci si totiž půjčil od spoluhráčů a například brusle si stihl koupit nové. "Bylo to trošku hektické. Na poslední chvíli se ale všechno sehnalo. Jsem rád, že jsem alespoň odtrénoval a byl po pár dnech na ledě," usmál se Michálek. "Nebylo to ono, ale šlo o to se trošku zpotit. Doufám, že do zápasu mi věci přijdou." Další informace o hokejovém šampinátu nabízí speciál mshokej.cz.

Největší problém měl s bruslemi. Přímo v hale má zastoupení jejich výrobce, ale Michálkovu velikost neměl. "Sháněli jsme je po celém městě a našli je až ve skladu na konci Bratislavy," přiznal Michálek, jenž kvůli tomu začátek tréninku nestihl. Trénovat s novými bruslemi ale není žádná slast. "Jsou tvrdé. Snažil jsem se, abych dnes nespadl a nezranil se. Nakonec to ale bylo docela dobré," řekl Michálek.

Podobné problémy měl i s hokejkami a rukavicemi. "Začínal jsem s rukavicemi Ondry Němce, pak mi kustodi přinesli jiné. Jak říkám, co se našlo v kabině, s tím jsem šel na led," vyprávěl Michálek. Hokejky si nakonec půjčil od Jakuba Klepiše, jenž ze zdravotních důvodů do Bratislavy neodjel, ale jeho věci byly již zabalené. "Byl jsem překvapený, jak to s ní šlo. Normálně hraju se stejnou značkou, jen mám jiný typ a trochu jiné zakřivení," uvedl Michálek.

Věci se ztratily během cesty z Washingtonu do Vídně

Rodák z Jindřichova Hradce momentálně nemá vůbec tušení, kdy by mohl své věci dostat. Na letišti mu totiž nebyli schopni říci, kde jeho zavazadla jsou. Zřejmě ale zůstala ve Washingtonu, kde přestupoval. I proto se Michálek připravuje na možnost, že by částečně s novou a částečně s vypůjčenou výzbrojí a výstrojí v pondělí hrál i zápas. "Pokud by zavazadla nepřišla, asi bych musel hrát takhle. Nic jiného by mi nezbývalo. Bylo by to hodně těžké, ale jsou i horší věci. Zvládl bych to," uvedl.

Vedle hokejových věcí mu ale chybí i ty osobní. "Mám jen věci, ve kterých jsem přiletěl, a ty jsem měl včera celý den. Doufám, že něco vyfasuju," smál se Michálek. Případně si něco půjčí od mladšího bratra, se kterým se konečně potkal na světovém šampionátu v týmu. "Zatím jsme se míjeli. Brácha hrál dvakrát, já třikrát. Konečně jsme se letos sešli a jsme za to moc rádi," podotkl Michálek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články