Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slováci se dlouho trápili, nakonec ale Slovince udolali

Bratislava - Hokejisté Slovenska zdolali ve svém úvodním vystoupení na domácím mistrovství světa v Bratislavě Slovinsko 3:1. Svěřenci trenéra Glena Hanlona se s nováčkem elitní kategorie dlouho trápili, a dokonce prohrávali 0:1. Zápas po obratu rozhodl v 48. minutě Peter Podhradský a osm vteřin před koncem pojistil výsledek do prázdné branky Luboš Bartečko. Více informací o MS najdete na mshokej.cz.

Už v úvodní třetině měli Slováci místy drtivý tlak, gólmana Kristana ale nedokázali překonat. Slovinci v úvodu přečkali Tičarovo vyloučení, v největších šancích úvodní části ztroskotali na Kristanovi Zedník a Gáborík.

Na úvod druhého dějství se naopak dostali do početní výhody po Štrbákově faulu Slovinci a hned ji využili. Obránce Kranjc po sólu z vlastní obranné třetiny projel až před Haláka a blafákem otevřel skóre. Pak neproměnil další dvě možnosti Gáborík.

Slováci nevyužili ani čtyřminutovou přesilovku při Jegličově trestu, ale v 36. minutě už fanoušci v zaplněné hale slavili. Po přihrávce Surového se prosadil přesnou ránou do růžku na pravém kruhu Šatan. Otočit výsledek mohl po akci Marcela Hossy Zedník, ale minul.

V úvodu třetí třetiny měli Slováci štěstí, když Halákovi pomohla horní tyč, ale pak už domácí zúročili svou převahu a rozhodli o vítězství. V 48. minutě ještě Kristan neuvěřitelně vychytal Surového, ale na ránu Podhradského od modré čáry už nestačil.

Šance na vyrovnání měli Jeglič a Tičar, ale Slováci překvapení nedopustili. Při závěrečné power play Slovinců pojistil výsledek Bartečko.

Slovensko - Slovinsko 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 36. Šatan (Surový), 48. Marcel Hossa (Podhradský, Zedník), 60. Bartečko - 23. Kranjc (Kužnik, Razingar). Rozhodčí: Sterns (USA), Kurmann - Arm (oba Švýc.), Tillerkvist (Švéd). Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 9 248.

Slovensko: Halák - Jurčina, Baranka, Podhradský, Štrbák, Majeský, Graňák - Gáborík, Stümpel, Demitra - Šatan, Bartečko, Nagy - Ružička, Surový, Radivojevič - Zedník, Marcel Hossa. Trenér: Glen Hanlon.

Slovinsko: Kristan - Kužnik, Kranjc, Robar, Gregorc, Tavželj, Pretnar, Dervarič, Kovačevič - D. Rodman, M. Rodman, Razingar - Jeglič, Tičar, Sabolič - Pance, Pajič, Hebar - Goličič, M. Hočevar, Šivic. Trenér: Matjaž Kopitar.

Zápas Slovensko - Slovinsko
zdroj: ČTK autor: Jan Koller
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články