Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Hokejisté mají za sebou první trénink v dějišti MS

Bratislava - Hokejová reprezentace má za sebou první seznamovací trénink v dějišti mistrovství světa. Obhájci zlatých medailí se dnes letecky přepravili z Prahy do Bratislavy, kde se ubytovali v hotelu Hilton přímo u Orange arény, a večer si poprvé vyzkoušeli ledovou plochu zrekonstruovaného stadionu, na kterém v sobotu vstoupí do šampionátu zápasem s Lotyšskem. Národní tým letěl do Bratislavy speciálem, ve kterém byli i hráči Kanady. Ti po vystoupení českých hokejistů pokračovali do Košic, kde je čeká první část turnaje. Na bratislavském letišti čekaly na reprezentaci slovenské televizní štáby, tým se poté za asistence policie přesunul autobusem do hotelu. Informace z hokejového šampionátu přínáší také internetový speciál mshokej.cz.

V okolí haly sice ještě panuje čilý pracovní ruch, z pohledu národního týmu ale vše funguje jako "na drátkách". Hokejistům se líbila i samotná aréna. "Je nádherná, je to kotel. Divák je blízko ledu. Musíme pochválit Slováky, udělali to pěkně," uznal reprezentační kouč Alois Hadamczik. "Pamatuju si, jaké to bylo dříve. Poprvé jsem tady hrál se Žďárem v osmé třídě a je fakt pěkná. Jen mohla být pro potřeby mistrovství světa trochu větší," doplnil kapitán Tomáš Rolinek.

Hokejisté již stihli využít i možnost přesunu do haly z hotelu speciální chodbou. "Vyzkoušel jsem to a šel jsem garážema. Jen jsem se vždycky ptal,abych nevlezl někam, kde bych neměl být," usmál se Hadamczik, jenž plánuje využívat obě cesty - podzemní i venkovní. "Já jsem šel dnes venkem, takže mi to trvalo o trochu déle. Asi tři minuty," uvedl Rolinek, který ale v příštích dnech plánuje využívat i "neveřejnou" cestu.

Je nám líto, video expirovalo.
První trénink českých hokejistů

Stejně jako hotel blízko haly mají reprezentanti i kabinu nedaleko ledu. Češi jako úřadující světoví šampioni získali druhou nejlepší, hned po domácí reprezentaci. "Mohla být větší, je stísněná. Ale jo, je dobrá," řekl Hadamczik.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články