Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Do 2. kola play-off proklouzly ještě Boston a Tampa Bay

Boston - Hokejisté Bostonu a Tampy Bay uspěli v rozhodujícím sedmém utkání prvního kola play-off NHL a postoupili do semifinále Východní konference. Bruins do další fáze posunula domácí výhra nad Montrealem 4:3 v prodloužení, Lightning si postup vybojovali vítězstvím 1:0 v Pittsburghu. Druhé kolo play-off startuje už v noci ze čtvrtku na pátek, kdy Vancouver doma hostí Nashville.

Boston v posledním souboji s Montrealem přišel v základní hrací době o vedení 2:0 a 3:2, přičemž ve dvou hostujících gólech měl prsty útočník Tomáš Plekanec. V prvním případě se kladenský odchovanec zmocnil po chybě domácích kotouče ve středním pásmu a samostatný únik v oslabení zakončil brankou na 2:2. V předposlední minutě pak připravil vyrovnávací trefu pro P. K. Subbana, který střelou od modré poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl po necelých šesti minutách Nathan Horton.

Montreal poté, co se loni propracoval ze zadních pozic až do finále Východní konference, tentokrát vypadl v prvním kole. Podruhé v posledních třech sezonách ztroskotal na Bostonu. "Jsme z konečného výsledku zklamáni, ale musíme soupeře ocenit. Hrál výborně. Jasně, bojovali jsme se zraněními, chyběli nám hráči, ale ti, kteří je zastupovali, odvedli dobré výkony," řekl trenér Montrealu Jacques Martin.

Kdo může posílit český tým?

Po vyřazení Montrealu skončila v zámoří sezona dalším třem českým hráčům: Plekancovi a obráncům Romanu Hamrlíkovi a Jaroslavu Špačkovi. Ten v sedmém zápase na ledě Bostonu nastoupil, přestože minulé střetnutí nedohrál po Lucicově naražení na mantinel. Trenér národního týmu Alois Hadamczik už dříve avizoval, že si se všemi třemi hráči bude chtít promluvit kvůli jejich případné účasti na mistrovství světa, které v pátek začne na Slovensku.

Boston v dalším kole změří síly s Philadelphií. Soupeři mají Bruins co vracet; loni je vyřadil, přestože Boston v sérii vedl už 3:0 na zápasy. "Teď si budu ještě užívat do půlnoci výhry, pak přepnu a budu myslet na dalšího soupeře," prohlásil brankář Tim Thomas. Série začne v sobotu.

Tampu protlačil dál nepřekonatelný Roloson

Dramatická série mezi Pittsburghem a Tampou Bay vyvrcholila sedmým zápasem, v němž dominovali brankáři. Domácí Penguins nedokázali za celý zápas najít recept na gólmana Dwayna Rolosona, který zneškodnil všech 36 střel. Na druhé straně udržoval tým v naději do poslední chvíle i Marc-Andre Fleury, jenž pustil pouze jeden gól z 23 pokusů hostí. Nestačil pouze ve 26. minutě na střelu Seana Bergenheima.

Tampa Bay se v semifinále Východní konference střetne s Washingtonem. V Západní konferenci změří síly Vancouver s Nashvillem a San Jose s Detroitem.

Útočník David Krejčí slaví vítězný gól Bostonu
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články