Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Montreal si vynutil sedmý zápas, obhájci z Chicaga končí

Montreal - Hokejisté Montrealu zvítězili díky dvěma gólům v dvojnásobné přesilovce v šestém utkání prvního kola play-off NHL nad Bostonem 2:1. Srovnali tak stav série na 3:3 a vynutili si sedmý zápas, který se hraje ve středu v Bostonu. Ze hry už jsou naopak obhájci Stanleyova poháru z Chicaga, kteří sice dokázali v sérii s Vancouverem vyrovnat z 0:3 na 3:3, v rozhodujícím sedmém utkání ale podlehli na ledě nejlepšího týmu základní části 1:2 v prodloužení. Oba góly Canucks vstřelil Alex Burrows, ten vítězný v šesté minutě nastaveného času. Postup do druhého kola si v úterý vybojovali také hokejisté Philadelphie, kteří v sedmém duelu porazili Buffalo 5:2.

U všech tří gólů v zápase mezi Montrealem a Bostonem byl na ledě český útočník Tomáš Plekanec. V 11. minutě přes něho Canadiens rozehráli při hře pět na tři přesilovkový zámek, který zakončil přesnou střelou Mike Cammalleri. Hosté vyrovnali v úvodní minutě druhé třetiny díky trefě Dennise Seidenberga. Přesně o pět minut později však vrátil domácím vedení gólem v další dvojnásobné početní převaze Brian Gionta a jeho tým pak jednobrankový náskok udržel až do konce.


Letci z Philadelphie v duelu s Buffalem nepřipustili žádné drama a poté, co
dokázali vyhrát šestý zápas na soupeřově ledě a vyrovnali sérii na 3:3, si
už postup do dalšího kola nenechali před domácími fanoušky ujít. Flyers
nastartoval vedoucí gól Braydona Coburna devatenáct sekund před koncem
první třetiny, v druhém dějství pak domácí hráči přidali další dvě branky,
a když na začátku třetí třetiny zvýšili na 4:0, bylo rozhodnuto.

Příští soupeři Philadelphie a Washingtonu, který si už postup vybojoval dříve, vzejde ze středečních sedmých zápasů Boston - Montreal a Pittsburgh - Tampa Bay. V Západní konferenci už je o složení dvojic pro semifinále rozhodnuto: Vancouver se utká s Nashvillem a San Jose změří síly s Detroitem.

Hokejisté Philadelphie
zdroj: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články