Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejisté přivítají v generálce na MS výběr Kanady

Praha - Hokejovou reprezentaci dnes čeká závěrečný přípravný zápas před mistrovstvím světa, v Praze se utká s Kanadou. V O2 areně se v českém dresu představí všechny hvězdy týmu v čele s Jaromírem Jágrem. Poprvé by v přípravě měli nastoupit i Patrik Eliáš a Marek Židlický. Zápas proti Kanadě, za kterou nastoupí například loňský olympijský vítěz Rick Nash z Columbusu nebo jednička draftu z roku 2009 John Tavares z New Yorku Islanders, by mělo sledovat více než 16 tisíc diváků. Kanada se naposledy v Praze představila v dubnu 2005 a vyhrála 2:1. I tehdy šlo o generálku na MS, na kterém poté český tým získal ve Vídni zlaté medaile. Přímý přenos vysílá od 17:30 ČT4 a web ct4sport.cz.

Národní tým v závěru minulého týdne vyhrál v Brně České hokejové hry a ve skvělé formě se představil zejména Jágr, jenž byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje a byl i nejproduktivnějším hráčem. Devětatřicetiletá hvězda nastoupí i ve středu, v útoku zřejmě s Romanem Červenkou a Petrem Průchou.

Pro Židlického je zápas zdravotním testem

Premiérový start čeká dvojici Eliáš, Židlický. Zatímco Eliáš by měl nastoupit v útoku s Martinem Havlátem a Milanem Michálkem, s kterými má hrát i na MS, Židlický považuje středeční zápas za test svého zdravotního stavu. Obránce Minnesoty měl v závěru základní části NHL problémy s třísly a posledních pět zápasů sezony vynechal. "Souboj s Kanadou bude pro mě zkouška, jak na tom jsem. Když nebudu na sto procent, tak je nesmysl, abych zabíral místo zdravému klukovi, který je připravený. Třeba to zabalím po zápase, nebo to půjde," řekl Židlický. Trenér Hadamczik si ale nepřipouští, že by odjel na Slovensko bez svého klíčového beka.

Podle původních plánů měla proti Kanadě nastoupit aktuálně nejsilnější česká sestava, momentálně to ale vypadá, že někteří hokejisté dostanou volno. "Hráči mají hodně zápasů v nohou a u některých vidíme, že jsou unaveni. Už toho odehráli hodně. Možná že bude hrát někdo, kdo pak nepojede na mistrovství," uvedl reprezentační kouč, jenž by měl po zápase oznámit konečnou nominaci týmu na MS.

Ve výběru je momentálně 28 hráčů, na turnaji jich ale může startovat jen pětadvacet. Vyřazen tak bude jeden obránce a dva útočníci. Hadamczik ale stále sleduje vývoj zámořského play-off a rád by do týmu získal ještě jednoho nebo dva hráče z celků, které vypadnou v prvním kole Stanleyova poháru. V tom případě by ze současného výběru muselo být vyřazeno více hokejistů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články