Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chicago si vynutilo pokračování série

Vancouver - Hokejisté Chicaga si opět vynutili pokračování série, když zvítězili v pátém utkání úvodního kola play-off NHL ve Vancouveru 5:0 a na zápasy prohrávají už jen 2:3. Obhájce Stanleyova poháru rozhodl o hladké výhře v úvodních 25 minutách, v níž vstřelil všech pět branek. Po dvou gólech dali Marián Hossa a Duncan Keith, zbývající trefu obstaral Patrick Kane. Brankář Corey Crawford zlikvidoval všech 36 střel soupeře a připsal si první nulu v play-off.

Chicago prohrálo úvodní tři duely série, v posledních dvou ale celkově přehrálo vítěze základní části vysoko 12:2. "Minulá vysoká výhra nás povzbudila a přeneslo se to i do dnešního zápasu," prohlásil gólman Crawford. "Každý zápas teď může být náš poslední v sezoně. A hrozba vyřazení v nás vzbuzuje ještě větší bojovnost, a to je podle mě hlavní rozdíl," dodal obránce Keith, který ke dvěma trefám přidal dvě asistence.

V sérii mezi Montrealem a Bostonem nehraje domácí prostředí žádou roli, ve všech čtyřech duelech uspěli hosté. Ve čtvrtek Bruins vyhráli 5:4 v prodloužení a srovnali na 2:2. V čase 61:59 to zařídil druhým gólem v utkání Michael Ryder. Jednu asistenci si v dresu vítězů připsal Tomáš Kaberle, za poražené měl stejnou bilanci Tomáš Plekanec. Přitom Boston v zápase ani jednou nevedl. Po první třetině prohrával 0:1, v průběhu druhé dokonce 1:3 a za tohoto stavu si jejich trenér Claude Julien vyžádal oddechový čas. Jeho slova zaúčinkovala a hokejisté Bruins ještě do druhé přestávky srovnali. Na začátku třetí části však opět inkasovali a vyrovnali šest minut před koncem základní hrací doby. Hned z první střely Bostonu v prodloužení rozhodl Ryder.

Domácí Canadiens ve své aréně prohospodařili dvě výhry v Bostonu, český útočník Tomáš Plekanec však působil klidným dojmem. "Nepanikaříme. Musíme se poučit z proher a připravit se na další zápas. Jsme schopni u nich zase vyhrát a vrátit se sem s vedením v sérii," řekl.

Postupu do druhého kola se přiblížili hokejisté San Jose, kteří na ledě Los Angeles vyhráli 6:3 a v sérii vedou 3:1. Rozhodujícími pasážemi byly začátky druhé a třetí třetiny. Nejprve Sharks zlomili dvěma góly bezbrankový stav a v závěrečné části dalšími dvěma odskočili z 3:2 na 5:2. Znovu se na výhře San Jose podílel dvěma góly Ryane Clowe. "Nevím, co je to s námi. Dávají nám snadné branky. Necháváme je dorážet, to není v naší hře obvyklé," přemýšlel obránce Kings Drew Doughty.

Los Angeles - San Jose
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články