Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Týden před MS: vyžehlené dresy, hrnce v pohotovosti

Bratislava - Do hokejového šampionátu na Slovensku už zbývá jen týden. Přípravy vrcholí, dolaďují se poslední detaily. Testuje se led, žehlí se hráčské dresy, z ulic mizí nepořádek a kuchaři jsou v pohotovosti. Lístků na zápasy je hlavně v Košicích ještě dost. Šance získat vstupenky na český tým, který hraje v Bratislavě, je ale velmi malá.

Sedmnáct šiček pod vedením Kanaďanky Therese Ducquetteové musí na      1 120 dresů našít oficiální reklamy, hrací čísla a jména hráčů. Ducquetteová upravovala hokejové dresy už na 14 mistrovstvích světa a čtyřech olympiádách. Kdo vyhraje letos, ví jistě. "Určitě to bude Kanada," říká.

Nejen v úpravně dresů je rušno. Do bratislavských ulic se vydali brigádníci, kteří tak zareagovali na kritiku, že město je plné špíny. "Aby nebyl nějaký světový skandál, že tu nemáme uklizeno," vysvětlil jedenáctiletý Lukáš, který za odměnu získal přímo od primátora vstupenku na zápas Německo – Slovinsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Olgy Bakové

Utkání domácích hokejistů jsou beznadějně vyprodaná. Podobné je to i s těmi českými. Finále obou týmů je na Slovensku velkým snem. Prozatím budou hráči obou mužstev v jednom hotelu hned vedle stadionu.

Slovenští a čeští hokejisté budou vedle sebe bydlet, relaxovat a vařit jim bude jeden šéfkuchař. Kdysi nadějný hokejista, dnes Marcel Ihnačák je pánem na jiné než ledové ploše. Vařit se učil u Jamieho Olivera a nyní je jedním z těch, na kterých závisí výkony bývalých kolegů i soupeřů. "Celou stravu budu připravovat tak, aby měli hokejisti takové výkony, jaké mají mít. Kdo ale vyhraje, je mi jedno. Jestli to budou Češi, nebo Slováci – ať je to jeden z nich," přeje si Ihnačák.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články