Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisté se připravují i s Jágrem, ze hry vypadl Blaťák

Brno - Česká hokejová reprezentace v Brně zahájila další část přípravy na blížící se mistrovství světa. Trenér Alois Hadamczik na tréninku v hale Rondo premiérově přivítal hlavní hvězdu týmu Jaromíra Jágra, pětici posil ze zámořské NHL v čele s Martinem Havlátem a Ondřejem Pavelcem, i dvojici úřadujících extraligových mistrů Lukáše Krajíčka a Martina Růžičku. Deset dní před světovým šampionátem ze hry o místo v konečné nominaci vypadli ze zdravotních důvodů obránce Miroslav Blaťák a útočník Marek Kvapil. Přitom bek Ufy, vítěze letošního ročníku KHL, měl nominaci prakticky jistou. "Blaťák má natažené vazy v koleni, takže na mistrovství nepojede. Nedá se s tím nic dělat," řekl Hadamczik na adresu člena loňského zlatého kádru.

V Německu se z titulu radoval i Kvapil, který si poranil koleno v pátečním přípravném zápase proti Švýcarsku. "Taky má natažený vaz, místy i natržený. Byl na kontrole u doktora, na rezonanci a nemůže hrát," uvedl Hadamczik, jenž má tak aktuálně pro České hry, závěrečný díl seriálu Euro Hockey Tour, v kádru 27 hráčů. Přesně tolik jich může nasadit.

České hry se v Brně uskuteční od čtvrtka do neděle a ještě do nich nezasáhnou útočník Patrik Eliáš z New Jersey a obránce Marek Židlický z Minnesoty. Na dnešním tréninku chyběl i útočník Atlantu Jan Marek, jenž do Brna přijede v úterý. O den později by se měl připojit Jakub Klepiš z Ufy, který ale také není stoprocentně fit a ještě jej čeká lékařské vyšetření.



Lehce nachlazen přijel na sraz i Havlát. Existuje tak možnost, že by nejproduktivnější Čech v této sezoně NHL nezasáhl do prvního zápasu turnaje proti Finsku. "Nemá cenu riskovat. Dnes bude trénovat, ale kdyby se jeho stav zhoršil nebo nelepšil, hrál by až další zápasy. Do mistrovství nás jich ještě čeká dost," řekl Hadamczik, jenž v Brně nebude stoprocentně využívat ani služby Jágra. Hvězda Omsku bude hrát ve čtvrtek a v sobotu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články