Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vokoun se ze světového šampionátu omluvil, jednička bude Pavelec

Litvínov – Česká hokejová reprezentace přišla o předpokládanou brankářskou jedničku pro světový šampionát na Slovensku. Tomáš Vokoun se totiž omluvil trenéru Hadamczikovi z osobních důvodů. "Tomáš Vokoun nepřijede. Zdůvodnil to tím, že nemá smlouvu a neví, kde bude hrát. Musí to s rodinou na Floridě řešit," vysvětloval Hadamczik novinářům po přípravném zápase proti Švýcarsku, který národní tým vyhrál 1:0.

Vokounův dnešní telefonát pro Hadamczika šokem nebyl, protože o situaci s brankářem jednal už několik dní. "Několikrát jsme si dali čas, jeden den, druhý. Teď mi ale oznámil, že je to definitivní stanovisko," uvedl Hadamczik na adresu čtyřiatřicetiletého brankáře, kterému v NHL vypršel kontrakt s Floridou Panthers. "Má na to právo a své důvody, kterého ho k tomu vedou," prohlásil kouč. "Říká, že kdyby ho trénoval kdokoliv, tak v situaci, ve které teď je, je hodně zklamaný. Proto to bude řešit tak, jak to řeší," dodal Hadamczik. 

Na post brankářské jedničky se tak posunul Ondřej Pavelec z Atlanty, dvojkou bude Jakub Štěpánek z Petrohradu. "O dalším postu ještě rozhodneme. Máme na to ještě pár dnů," řekl reprezentační kouč. Pravděpodobně se však trojkou stane českobudějovický Jakub Kovář. "Může se stát, že někoho ještě povoláme. Pravděpodobně ale vezmeme nějaké mladého gólmana. Třeba toho, kterého v sobotu postavíme," uvedl Hadamczik. Ve druhém zápase proti Švýcarsku bude chytat právě Kovář. 

Na šampionát nepojede ani útočník Radek Dvořák z Atlanty, jenž se Hadamczikovi omluvil ze zdravotních důvodů. "Neprošel výstupní prohlídkou. Poslední zápasy nehrál, protože měl otřes mozku," řekl Hadamczik. Aktuálně je ve výběru pro MS sedm hokejistů z NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články