Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

NHL odstartují v Evropě Rangers, Buffalo, LA a Anaheim

New York - Popáté za sebou se představí kluby NHL na úvod sezony v Evropě. V říjnu zavítají na starý kontinent už podruhé New York Rangers, Los Angeles a Anaheim, premiérově bude hrát v Evropě zápasy NHL Buffalo. Nejdříve se 7. října představí Rangers ve stockholmské Ericsson Globe Areně proti Kings a v helsinské Hartwall Areně nastoupí Ducks proti Sabres. O den později uvidí švédská metropole duel Rangers s Anaheimem a v Berlíně v O2 World Areně změří síly Los Angeles s Buffalem.

"Bude to znovu velká událost začátku sezony s novým systémem, kdy se budou měnit soupeři, a s premiérovým představením NHL v berlínské O2 World Areně," řekl komisionář NHL Gary Bettman. Dosud se vždy představily kluby ve dvojzápasech v jednom působišti, tentokrát je čeká s výjimkou Rangers mezi duely cestování.

Ve Stockholmu se bude hrát počtvrté za sebou. V roce 2008 tam předvedly své umění Pittsburgh s Ottawou, o rok později Detroit a St. Louis a loni San Jose s Columbusem. Přestože se Globen nepodařilo naposledy zaplnit, NHL se tam vrací s dalšími dvěma zápasy. V Helsinkách se bude hrát potřetí v řadě. Tradici tam načaly Chicago s Floridou a loni v ní pokračovaly Carolina s Minnesotou.

Don Fehr, výkonný ředitel Hráčské asociace NHLPA:

"Chceme, aby se NHL rozrůstala po světě, a zápasy NHL Premiere jsou důležitou součástí této snahy. Jsme rádi, že znovu nabídneme NHL evropským fanouškům na jejich domácích trzích, kde budou moci sledovat i hráče ze svých zemí a proti těm nejlepším na světě."

Los Angeles s Anaheimem se do Evropy vracejí po čtyřech letech poté, co v roce 2007 v Londýně obstaraly premiéru slavné soutěže na starém kontinentu. Předtím se hrálo mimo Severní Ameriku už třikrát v Tokiu. V roce 1997 to byly duely Anaheimu s Vancouverem, o rok později Calgary se San Jose a v roce 2000 Pittsburghu s Nashvillem.

V plánu jsou také přípravné zápasy účastníků NHL Premiere. Anaheim bude hrát 4. října v Hartwall Areně proti Jokeritu Helsinky a ve stejný den nastoupí Los Angeles v Hamburku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články