Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hokejisté v Bělorusku prohráli 2:3 po nájezdech

Minsk - Čeští hokejisté prohráli v prvním ze dvou přípravných utkání v Bělorusku v rámci Euro Hockey Challenge s domácím výběrem 2:3 po samostatných nájezdech. Bělorusové vedli v průběhu zápasu již 2:0, ale v posledních sedmi minutách třetí třetiny dokázali vyrovnat Petr Průcha a 12 vteřin před koncem Roman Červenka. Nájezdy však rozhodl Andrej Stepanov. V sobotu se hraje odveta v Bobrujsku. Český tým, který nastoupil se Štěpánkem v brance, vstoupil do zápasu velmi svižně. Domácího gólmana Mezina během úvodní půlminuty nejprve prověřil Průcha a vzápětí do jeho masky pálil Koukal. To však také bylo na dlouhé chvíle vše zajímavé, co oba týmy divákům nabídly.

Až v 13. minutě pak poprvé vážněji zahrozili Bělorusové, když v signalizované výhodě pálil Antonov, Štěpánkovo čisté konto ovšem uchránil clonící Drozd. K potrestanému Vampolovi poté usedl na trestnou lavici také Dlouhý, ovšem domácí pětivteřinovou hru v dvojnásobné přesilovce využít nestihli. V závěru prvního dějství ještě zvedl diváky ze sedadel Jefimenko, jenže mířil pouze do boční sítě.  

Na začátku druhé třetiny se snažil Pech tečovat Gulašovo nahození, Mezin si ale poradil. V 27. minutě však Bělorusové udeřili a jako první pohnuli ukazatelem skóre. Se štěstím se dostali do přečíslení tří na jednoho Kitarov, Kulakov a Jefimenko, jenž dostal puk za Štěpánka. Odpovědět mohl v polovině základní hrací doby Nakládal, jenž našel puk po skrumáži před Mezinem, ale pálil jen do strážce běloruské branky. V 34. minutě minul v obrovské šanci při přesilovce z mezikruží Stasenko, po návratu z trestné lavice jel vzápětí Vondrka s Průchou a Koukalem v přečíslení tři na dva, ale neuspěli.

Na začátku třetí části dohrával český výběr přesilovku, při níž z pravého
kruhu střílel Červenka, Mezin byl ovšem nadále neprůstřelný. Na druhé
straně jel poté sám na Štěpánka Kitarov, ale nedal. Český gólman se
vyznamenal i pár vteřin poté, když zneškodnil pokus Děmagina, který
zakončoval přečíslení dvou na jednoho se Stasem. V polovině 48. minuty mělo Bělorusko jedinečnou možnost navýšit svůj těsný náskok, neboť současně zamířili na trestnou lavici Vampola za faul a Roth za českou lavičku pro příliš mnoho hráčů na ledě. Přesilovku pět na tři využil již po půlminutě Děmagin a zvýšil na 2:0.


Ze stejné výhody ale po chvilce profitovali i Češi, když v závěru 52. minuty putovali na trestnou lavici Graborenko a Stasenko. Kouč Hadamczik si vyžádal oddechový čas, po jehož skončení ostřelovali Mezina postupně Červenka, Nakládal a Průcha, Koukal střílel do boční sítě a 24 sekund před skončením obou menších trestů snížil Průcha.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Bělorusko - Česko



V poslední minutě základní hrací doby zkusil český tým štěstí s šesti bruslaři v poli a ihned se usadil v útočném pásmu. Střelecký pokus Mezina přes celé kluziště na prázdnou klec byl zblokován ještě v obranném pásmu Bělorusů, vzápětí Rachůnek našel na kruhu pro vhazování Červenku a ten 12 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnal. 

V prodloužení bylo k vidění několik náznaků šancí na obou stranách, z českého týmu měli ty nejnebezpečnější Červenka a Čáslava. Mezin je ale ustál bez úhony a na řadu přišly nájezdy. Domácí Meleško na úvod nedal, Kvapil naopak s přehledem uspěl. Děmagin ale vyrovnal a Průcha naopak neproměnil. Stepanov poté se štěstím překonal Štěpánka a Červenka již vyrovnat nedokázal.

Bělorusko - Česká republika 3:2 SN (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Jefimenko (Kulakov, Kitarov), 49. Děmagin (Rjadinskij, Meleško), rozhodující nájezd Stepanov - 54. Průcha (Koukal, Nakládal), 60. Červenka (I. Rachůnek, Sičák). Rozhodčí: Sidorenko, Nalivajko - Děďulja, Goljak (všichni Běl.). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 7827.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články