Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kometa posiluje kádr, z KHL přichází Čermák

Brno - Hokejový útočník Leoš Čermák po návratu z Nižného Novgorodu uzavřel tříletou smlouvu v extraligové Kometě Brno. Jméno nového trenéra, který nahradí po vypršení smlouvy Ladislava Lubinu, zveřejní vedení brněnského klubu až začátkem května. V Kometě skončili i obránce Pavel Zubíček a útočník Kamil Brabenec, kteří budou působit ve vedení klubu. Zubíček už převzal funkci sportovního manažera po Jaroslavu Medlíkovi, jenž se pousnul do role vedoucího sportovního úseku. Brabenec je obchodním manažerem. V Brně končí olympijský vítěz z Nagana útočník Jiří Dopita.

Po sezoně už nedostal nabídku k prodloužení smlouvy obránce Tomáš Houdek. "Nedohodli jsme se ani s obráncem Pavlem Mojžíšem. V jednání je další brněnské působení Jozefa Baleje a také Ondřeje Veselého," uvedl na tiskové konferenci vlastník Komety Brno Libor Zábranský.

V kádru pro příští sezonu není ani útočník Radek Procházka. Své kontrakty už prodloužili obránci Radim Bičánek, Tomáš Malec a útočníci Radek Dlouhý, Roman Erat a junior Braňo Jankovič. Další hráči mají ještě platné smlouvy.

"Nový trenér už s námi uzavřel smlouvu a jednáme s ním o nových posilách. Vzhledem k jeho povinnostem ve stávajícím klubu do konce dubna ho představíme i s dalšími asistenty na tiskové konferenci 2. května," dodal Zábranský. Letní přípravu začnou Brňané 3. května.

S výsledkem uplynulé sezony a až 11. místem není vedení klubu spokojeno. "Náš skromný cíl byl uhrát předkolo play-off. Ten jsme nesplnili a výsledek neodpovídá kvalitě hráčského kádru," tvrdí Zábranský. "Výsledek ovlivnila zranění klíčových hráčů Dopity, Baleje, Zubíčka i dalších. Po Vánocích jsme hráli špatně. Ovšem přesnější analýzu neúspěchu rozebereme příští týden s trenérem Lubinou," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články