Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prospal táhl Rangers k vítězství nad Bostonem

New York - Český hokejový útočník Václav Prospal byl v pondělním utkání NHL jedním z hlavních strůjců vítězství New Yorku Rangers nad Bostonem, když dvěma góly přispěl k otočení skóre z 0:3 na konečných 5:3. Prospal, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, zavelel k obratu dvěma góly ve druhé třetině. Nejprve v 32. minutě, pouhých 62 sekund po třetím gólu Bruins, poprvé překonal brankáře Tima Thomase, v 39. minutě pak svou osmou trefou v sezoně snížil na 2:3.

Obrat dokonali Rangers v posledních čtyřech minutách třetího dějství. V 56. minutě vyrovnal Brandon Dubinsky, o 51 sekund později vstřelil vítězný gól Michael Sauer a v poslední minutě uzavřel skóre trefou do prázdné branky při power play Bostonu Derek Stepan. Kouč John Tortorella po zápase chválil zejména Prospala a energii, s jakou ve svých 36 letech dokáže strhnout mladší spoluhráče včetně Wojtka Wolského, který mu přihrál na oba góly. "Je do hokeje zapálený jako mladík. Jeho přítomnost v kabině a přístup k tréninku má velmi pozitivní vliv na mladší hráče," uvedl Tortorella.

Rangers se díky výhře bodově dotáhli v tabulce Východní konference na šestý Montreal a zvýšili svůj náskok před devátou Carolinou na čtyři body. Hurricanes však zbývá sehrát v základní části ještě tři zápasy, zatímco Rangers už před sebou mají jen dva.

"Prostě jsme přestali hrát. Vedli jsme tři nula a nemohli jsme si dát nahrávku. Obránci, když si to dají mezi sebou, tak musejí nahrát na hokejku, a ne do mantinelu. Pak je strašně těžké ty puky sbírat a dneska se nám to nevyplatilo v posledních pěti minutách," shrnul výkon Bostonu útočník David Krejčí.

Krejčí: Můžeme porazit úplně každého

Krejčí i přes tohle zaváhání věří, že jeho tým má letos na to, aby se v play-off NHL dostal daleko. Mužstvo je podle něj zkušené. Neskončí tak snad v prvním kole, ale bude pokračovat dál, řekl český hokejista. "My jsme v NHL porazili úplně každého a můžeme porazit úplně každého. Takže je to nevyzpytatelné. My můžeme jít až do finále Stanley Cupu, anebo skončit v prvním kole," uvedl Krejčí, který s 62 body vede kanadské bodování svého týmu. Z českých hokejistů je v NHL druhý za Martinem Havlátem, který má stejný počet bodů, ale vstřelil víc branek.

V druhém pondělním duelu hráči San Jose rozstříleli Los Angeles 6:1 a zajistili si počtvrté za sebou vítězství v Pacifické divizi, což znamená výhodu domácího prostředí pro první kolo play-off. Žraloci rozhodli o svém triumfu v druhé třetině, kterou vyhráli 4:1.

San Jose - Los Angeles
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články