Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Hejduk dal jediný gól Colorada

New York - Český hokejista Milan Hejduk vstřelil v nedělním utkání NHL jediný gól Colorada, které prohrálo doma s Calgary 1:2. Pětatřicetiletý útočník dal výsledku konečnou podobu pět minut před koncem, kdy zakončil do odkryté branky kombinaci Marka Olvera s Johnem-Michalem Lilesem. Nikdo další už na brankáře Mikku Kiprusoffa nevyzrál. Calgary se přiblížilo v Západní konferenci osmému Chicagu na rozdíl jednoho bodu, má ale odehráno o dva zápasy víc. Do konce základní části už Flames zbývá sehrát poslední dvě utkání.

"Čisté konto není to hlavní. Počítají se body a my jsme věděli, že dnes musíme vyhrát," prohlásil finský gólman, autor 34 úspěšných zákroků. "Hodně stříleli, zejména v druhé třetině. Měli tam i několik šancí, ale v závěrečné části jsme už hru ve vlastním pásmu zlepšili," dodal Kiprusoff, který letos zvítězil proti Avalanche ve všech pěti startech.

Obhájce titulu z Chicaga si situaci zkomplikoval prohrou s Tampou Bay 0:2. K zoufalství přiváděl Blackhawks brankář Mike Smith, jenž zneškodnil všech 31 střel soupeře a připsal si první nulu v sezoně. To hosté byli daleko efektivnější: na dva góly jim stačilo 15 pokusů. "Věděli jsme, že potřebují body více než my, neboť už máme místo v play-off jisté. To ale neznamená, že jim necháme oba body. Bojovali jsme a znechutili jsme jim zápas naším systémem. Sice náš přestříleli, ale odehráli jsme dobrý zápas a kontrolovali jsme hru," podotkl Vincent Lecavalier, který utkání nedohrál. Na začátku druhé části mu totiž způsobil Michael Frolík vysokou holí tržné zranění v obličeji.

Útočník Vladimír Sobotka rozšířil ve své nejproduktivnější sezoně NHL sbírku bodů o další dvě asistence, jimiž pomohl St. Louis k výhře 6:1 v Columbusu. Navíc se Sobotka v průběhu zápasu stihl i potřetí během letošního ročníku porvat, když změřil síly s Krisem Russellem. Český hráč měl v bitce nad soupeřem navrch, zpočátku mu uštědřil pár ran a na závěr ho zápasnickým chvatem povalil na led. Jednu přihrávku si v dresu vítězů připsal i Roman Polák.

Hokejisté Buffala uspěli v souboji týmů na hraně postupu do play-off a z Caroliny si za výhru 2:1 v prodloužení odvezli dva body. Rozhodující moment utkání se zrodil v 63. minutě, kdy několikrát tečovaná střela propadla Camu Wardovi do branky. Vítězný gól byl připsán Marku-Andremu Gragnimu, pro nějž to byla první trefa v NHL. Carolina zůstává ve Východní konferenci prvním nepostupujícím týmem, její ztráta se ale prohloubila. Na sedmé Buffalo už má manko tří bodů a vzhledem k nedělní výhře New Yorku Rangers 2:3 po samostatných nájezdech s Philadelphií jim odskočili i osmí Rangers na rozdíl dvou bodů. Všem třem týmům schází odehrát shodně po třech zápasech.

Hokejisté Detroitu získali podeváté z posledních deseti sezon titul v Centrální divizi. Definitivu prvního místa jim zajistilo vítězství 4:2 nad Minnesotou. "Hrajeme v těžké divizi s Nashvillem a Chicagem, takže první místo už něco znamená," podotkl kapitán týmu Nicklas Lidström, autor jedné z branek. Za hosty nenastoupil Martin Havlát, kvůli zranění chyběl i Marek Židlický.

Hokejisté Detroitu
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články