Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Eliáš hattrickem udržel naděje New Jersey na play off

New York - Český útočník Patrik Eliáš zařídil ve včerejším utkání NHL třemi góly výhru New Jersey 4:2 nad Philadelphií a stal se první hvězdou zápasu. Svým osmým hattrickem v soutěži také udržel teoretickou naději týmu na postup do play off, ve kterém Eliáš s Devils nechyběl od roku 1996. Vyhlídky na účast ve vyřazovací části jsou ale mizivé, neboť New Jersey ztrácí pět utkání před koncem základní části deset bodů na sedmé Buffalo a osmé New York Rangers.

"Snažíme se hrát dobře, bojovat a užívat si zápasy. Uvidíme, co se stane a kde budeme za pět zápasů. Matematicky jsme ještě stále ve hře," komentoval Eliáš situaci. New Jersey ale musí vyhrát všechny zápasy a zároveň jejich konkurenti Buffalo a Rangers nesmí ve zbývajících utkáních bodovat. Navíc jsou před Devils ještě v tabulce Východní konference na nepostupových příčkách Atlanta, Carolina a Toronto.

Brankář Heberg: Máme v sobě hodně hrdosti

"Víme, že jsme pravděpodobně už vyřazeni. Ale bylo by jednoduché se vzdát. Máme v sobě hodně hrdosti a také realizační tým nás nenechá ani na sekundu vydechnout. Každý z nás chce tady vyhrávat," dodal brankář Johan Hedberg.

Všechny Eliášovy góly padly po asistencích amerického útočníka Briana Rolstona. V prvním případě našel Rolston českého hráče volného mezi kruhy, ve druhém zase oba ukázkově sehráli přečíslení dva na jednoho v oslabení. Třígólové představení i konečné skóre pak Eliáš završil s pomocí svých bruslí, od nichž doputoval puk do branky Briana Bouchera, který předtím k němu vyrazil Rolstonovu střelu.

Philadelphie si prohrou zkomplikovala boj o první místo ve Východní konferenci, stále ho má ale ve svých rukou. Před Washingtonem má náskok jednoho bodu, před Pittsburghem ještě o další tři více.

Čeští hráči tentokrát nezazářili

O účast v play off bojují i obhájci titulu z Chicaga. Své šance Blackhawks posílili vítězstvím v Columbusu 4:3 po samostatných nájezdech a drží v Západní konferenci poslední postupové místo s tříbodovým náskokem na deváté Calgary.

V penaltovém rozstřelu mezi Phoenixem a Coloradem se neprosadil specialista na nájezdy Radim Vrbata; jeho typické bekhendové zakončení skončilo mimo branku. Neúspěšný byl i na druhé straně Milan Hejduk, přesto mohl být po utkání spokojenější, neboť Avalanche vyhráli na ledě soupeře 4:3. Vývoj skóre přesně kopíroval duel z Columbusu: Colorado rovněž ztratilo vedení 2:0, ale v závěru si z jediné střely ve třetí třetině vynutilo prodloužení zásluhou gólu Ryana O'Reillyho, který následně rozhodl i v nájezdech.

I hokejistům St. Louis bylo dvoubrankové vedení málo. V domácím zápase s Calgary vedli ještě ve 35. minutě 2:0, hosté ale třemi góly výsledek otočili. Strůjcem obratu byl kapitán Jarome Iginla, který byl u všech gólů: jednou v roli asistenta a dvakrát jako střelec, přičemž jeho druhá trefa v zápase byla nejen vítězná, ale zároveň i tisícím bodem v NHL. Vítězstvím se Calgary udrželo stále na tříbodovém rozdílu od osmého Chicaga, ale má odehráno o dva zápasy více.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články