Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec po výhře 5:2 postoupil do finále extraligy

Třinec - Hokejisté Třince v rozhodujícím utkání semifinálové série proti pražské Slavii zvítězili 5:2, jsou tak teprve šestým týmem historie, který dokázal semifinále zvrátit ve svůj prospěch po nepříznivém stavu 1:3 na zápasy. Ve vyprodané Werk areně domácí těžili zejména z nedisciplinovanosti svého soupeře a trestali z přesilovek. O góly domácích se podělili Lukáš Květoň, Lukáš Krajíček, dvěma zásahy Lukáš Zíb a Lubomír Kohn, kterému přihrál Martin Růžička a 26. bodem v letošním play-off vyrovnal rekord Žigmunda Pálfyho z roku 1992. Za Slavii snižovali Michal Vondrka a Lukáš Endál. Letošní finále tak přinese regionální souboj, v němž Třinec narazí na celek Vítkovic. Finále začne už v pondělí v 17:10 prvním zápasem v Třinci.

Nic lepšího domácí na začátku nemohlo potkat. Už po 47 sekundách si palebnou pozici na pravém kruhu vybruslil Květoň a první střelou na slávistickou bránu poslal Třinec do vedení. Květoňovi přesazení do řady ke Kohnovi a Polákovi svědčilo, i při dalším střídání se proháčkoval hostující obranou do další gólové příležitosti, ale Kopřiva se štěstím kryl.

Hosté se po špatném nástupu sebrali a v přesilovce byli blízko vyrovnání, ale Svobodovi puk těsně před prázdnou brankou odpálil Zíb. Pražané vyrovnali hru, skóre však nikoliv. Nepovedlo se to ani Jaškinovi, který v 11. minutě zblízka trefil Hamerlíkův beton. Závěr první dvacetiminutovky patřil Třinci, ale Kopřiva zlikvidoval další průnik aktivního Květoně i sólo Adamského, který v oslabení ujel po Kadlecově chybě.

Promarněné šance však domácí nemrzely, ještě před půlkou utkání dali soupeři rozhodující knokaut. Slavii stejně jako v pátém utkání přišla draho vyloučení. Zíb při přesilovce využil clony spoluhráče před hostující brankou a jeho projektil od modré čáry prošel do sítě. Než se Slavia vzpamatovala, přišel další úder a Krajíček už po 40 sekundách přesnou střelou do levého horního růžku zvýšil na rozdíl tří branek. Na ledě přibylo nervozity a potyček, ale dohrávání soubojů se hostům záhy vymstilo. Po Jaškinově faulu hráli v pětiminutovém oslabení a po Zíbově bombě inkasovali počtvrté.

Třinec ve velké euforii okupoval útočné pásmo, ale chvílemi zapomínal bránit a při vyložené možnosti Vondrky musel zasahovat Hamerlík. V úvodu třetí části hosté v přesilovce zásluhou Vondrky i snížili. Drama se ale nekonalo a při dvojnásobné přesile Třince kontroval Kohn, kterému přihrál Růžička. Konečnou podobu dal výsledku Endál v okamžiku, kdy se domácí Lojek po zásahu pukem svíjel v rohu kluziště, ale domácí oslavy už to nemohlo pokazit. Třinec bude v sérii proti Vítkovicím útočit na svůj první extraligový titul.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články