Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Hokejisté se v přípravě na MS utkají s Norskem

Praha - Česká hokejová reprezentace dnes odstartuje sérii přípravných zápasů před mistrovstvím světa. Prvním soupeřem svěřenců trenéra Aloise Hadamczika, kteří budou na šampionátu na Slovensku obhajovat zlaté medaile, budou v norském Gjöviku domácí reprezentanti. Oba týmy se utkají i v sobotu, zápasy budou součástí nového seriálu Euro Hockey Challenge. Oba zápasy se odehrají v městečku Gjövik vzdáleném asi 140 km od Osla. Hrát se bude v hale Gjövik Olympic Cavern Hall s kapacitou 5 500 diváků, jež byla postavena pro olympijské hry v roce 1994, které měly centrum v Lillehammeru.

V současném výběru, který na sever Evropy v pátek ráno odletí speciálem, je sedm loňských mistrů světa, ale také pět nováčků. "Jsou tady hráči, kteří bojují o nominaci na mistrovství světa a svou výkonnost musí potvrzovat, aby byli v týmu dále," podotkl reprezentační kouč, jenž se rozhodl nechat doma trojici Jakub Štěpánek, Roman Červenka a Martin Škoula, kteří s týmem v týdnu trénovali.

Alois Hadamczik, reprezentační trenér:

"Máme v týmu mladé i zkušené hráče. Očekávám, že se budeme rvát o to, že chceme vyhrát. Nemůžeme říkat, že je to taková nebo taková soutěž. Je to pod hlavičkou české reprezentace a každý hráč, pokud chce v týmu pokračovat dál s námi, tak musí předvést výkon na hranici svých možností."

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace před utkáním v Norsku

Český celek se s Norskem naposledy utkal na MS v Německu a nyní má soupeři co oplácet. Prohra 2:3 byla historicky první ve vzájemných zápasech. Mužstvo se tehdy ale následně zvedlo a i díky kritice hlavní hvězdy týmu Jaromíra Jágra směřované k hráčům, kteří se z nominace omluvili, celý turnaj nečekaně vyhrálo. "Na střídačce to byl hodně nepříjemný pocit, když člověk viděl, že prohraje s Norskem. Na základě toho se pak ale v mančaftu některé věci změnily, Jarda Jágr měl řeč k mančaftu. Stejně jako pak Vláďa Růžička (trenér). Když to shrnu, tak Norsko nastartovalo mančaft k titulu," řekl Petr Hubáček, jeden z pětice hráčů ze současného výběru, kteří do zápasu aktivně zasáhli.

Hubáček bude také jedním z nejzkušenějších hráčů v týmu, více startů než on má na kontě jen obránce Petr Čáslava. Na druhé straně se na svůj premiérový start v dresu seniorské reprezentace těší brankář Jakub Kovář, obránce David Štich a útočníci Lukáš Pech, Lukáš Vantuch a Tomáš Mertl, který bude ale v pátek připraven zasáhnout do hry jako třináctý forvard.

V sobotu by si už ale měl Mertl určitě zahrát, Hadamczik totiž počítá, že využije všechny hráče, a i vzhledem k tomu, že se zápasy hrají v pátek od 19:00 a v sobotu od 15:00, maximálně rozloží síly. "Právě proto budeme hrát na osm beků a čtyři kompletní útoky," uvedl Hadamczik.

Předpokládaná sestava ČR:

Jakub Kovář - Sičák, Ptáček, Němec, Čáslava, Mojžíš, Nakládal, Štich, Derner - Průcha, Koukal, Gulaš - Šimánek, Novotný, Hubáček - Kvapil, J. Straka, I. Rachůnek - Vantuch, Pech, R. Dlouhý - Mertl.

Zápas Norsko - Česko na MS v ledním hokeji 2010
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články