Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Litvínov bude i v příští sezoně trénovat Kýhos

Litvínov - Hokejisty Litvínova bude i v příští sezoně trénovat Vladimír Kýhos, který tým převzal v lednu a dovedl jej do čtvrtfinále play-off extraligy. Čtyřiapadesátiletý kouč podepsal na severu Čech roční smlouvu s opcí. Kýhos bude stejně jako v závěru nynější sezony spolupracovat s asistentem Jiřím Kučerou. "Na něj jsme uplatnili opci již dříve, ještě než jsme se dohodli s Kýhosem," uvedl Hojer.

Stříbrný medailista z olympijských her v Sarajevu v roce 1984, který v minulosti trénoval v Chomutově či v Brně se na střídačku svého mateřského klubu vrátil v závěru ledna, kdy vystřídal Roberta Reichla.

Litvínov pod jeho vedením postoupil do předkola play-off, ve kterém nečekaně vyřadil favorizovanou Plzeň. Ve čtvrtfinále poté potrápil Třinec, kterému nakonec podlehl 2:4 na zápasy. "Jsem rád, že jsem po dlouhé době doma, a na další práci se těším. Teď budu i při skládání mužstva, můžu si ho v létě připravit," uvedl Kýhos.

V Litvínově by měl pokračovat i druhý strůjce úspěchu týmu ze závěru základní části extraligy a z následného play-off brankář Martin Volke. Gólman, který týmu vypomáhal z prvoligových Litoměřic, se s vedením klubu dohodl na nové smlouvě. "Je pravda, že s ním počítáme a jsme domluveni. Ještě ale musí dojít k dohodě s Ústím nad Labem, které vlastní jeho hráčská práva," podotkl Hojer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články