Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisty Budějovic dál povede Výborný

České Budějovice - Hokejisty Českých Budějovic bude i v příští sezoně trénovat František Výborný, který se s vedením extraligového klubu dohodl na podmínkách roční smlouvy. Pokračování spolupráce by mělo být oficiálně potvrzeno ve čtvrtek. "Vše je připravené a domluvené," řekl sportovní manažer HC Mountfield Josef Zajíc. Dohoda není oficiální jen proto, že se čeká na čtvrteční jednání vedení klubu. Výborný, který na jihu Čech působí od listopadu 2009, by měl i nadále extraligový tým vést společně s asistenty Milanem Kupkou a Ladislavem Gulou.

Zajíc v rozhovoru pro Deník prozradil, že v týmu bude i nadále pokračovat obránce René Vydarený, u nějž klub uplatnil opci ve smlouvě. O podmínkách nového kontraktu klub vyjednává s Janem Novákem a zájem má i o udržení Michaela Kolarze nebo Martina Podlešáka. Končí poté například Michael Pšurný.

České Budějovice mají také zájem o návrat Radka Martínka, který momentálně působí v zámořské NHL v dresu New York Islanders. "V kontaktu jsme nejen s Radkem, ale i s dalšími kluky, kteří by se eventuálně mohli vrátit. Jsou to Melichar, Martínek, Kotalík a mladý Soudek. S nimi budeme jednat a uvidíme, jak to dopadne," řekl Zajíc, podle něj Martínek slíbil, že se po skončení klubové sezony Jihočechům ozve. "Je to kvalitní a zkušený obránce, na kterého by se finance v každém případě měly najít," dodal Zajíc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články