Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisté pokračují v přípravě na MS, nově se Štěpánkem a Průchou

Praha - Hokejová reprezentace dnes v Praze zahájila další část přípravy na mistrovství světa. Trenér Alois Hadamczik v hale Sparty přivítal dva nové hráče - brankáře Jakuba Štěpánka a útočníka Petra Průchu z Petrohradu. Dalších pět hokejistů by se k týmu mělo připojit ve středu, někteří z nich se představí v závěru týdne v zápasech proti Norsku. Národní tým trénoval minulý týden v Kravařích, v pátek dostali hráči volno a dnes se opět hlásili na dalším srazu v Praze. V aktuálním týmu chybí zlínští Dalibor Řezníček a Petr Holík, kteří mužstvo doplnili jen z tréninkových důvodů, a nemocný Peter Jánský z Litvínova.

Reprezentace bude v metropoli trénovat do pátku, kdy odletí do Norska k večernímu utkání proti domácí reprezentaci. Odvetný souboj čeká mužstva v sobotu. Obě utkání se budou započítávat do nově vzniklé soutěže Euro Hockey Challenge.

Na severu Evropy by se v týmu měli představit i pardubičtí Petr Koukal a Jakub Nakládal, kteří se po nedělním vyřazení Východočechů v semifinále play-off extraligy k výběru připojí ve středu stejně jako dvojice z Omsku Roman Červenka a Martin Škoula.



"Ve středu přijde i Jarda Hlinka, se kterým budu mít pohovor, abychom si řekli, co od toho očekáváme," řekl kouč Hadamczik novinářům na dnešním srazu. Po středečním dopoledním tréninku také oznámí jména hráčů, kteří budou v týmu pokračovat. Po dalším doplnění totiž někteří budou muset mužstvo opustit.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace trénuje na nadcházející MS

Hadamczik je v kontaktu i s hvězdným útočníkem Omsku Jaromírem Jágrem, který po vyřazení Avangardu v play-off KHL potvrdil své rozhodnutí startovat na mistrovství světa, ale momentálně je stále v Rusku. "Jsme domluveni, že si tento týden zavoláme a upřesníme si detaily, kdy se připojí," uvedl Hadamczik.

V prvních šesti přípravných zápasech Jágr hrát nebude, měl by nastoupit až na Českých hrách v Brně. "Budeme se o tom bavit, ale počítám s tím, že by hrál první a druhý zápas v Brně a pak v generálce proti Kanadě. A on sám řekl, že by chtěl hrát tři zápasy," podotkl reprezentační trenér.

Aktuální složení reprezentačního týmu:

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL)

Obránci: Lukáš Derner, David Štich (oba Liberec), Tomáš Linhart (Zlín), František Ptáček (České Budějovice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Tomáš Mojžíš (Dinamo Minsk/KHL), Vladimír Sičák (Kärpät Oulu/Fin.)

Útočníci: Radek Dlouhý, Petr Hubáček, Marek Kvapil (všichni Kometa Brno), Milan Gulaš, Tomáš Mertl, Jiří Šimánek (všichni České Budějovice), Lukáš Pech (Karlovy Vary), Ivan Rachůnek (Zlín), Lukáš Vantuch (Liberec), Jiří Novotný (Astana/KHL), Josef Straka (Čerepovec/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL).

Ve středu se připojí Jakub Nakládal, Petr Koukal (oba Pardubice), Martin Škoula, Roman Červenka (Omsk/KHL) a Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.).

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články