Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová reprezentace se sešla bez Jánského a Sičáka

Kravaře - Čeští hokejisté se na úvod přípravy na mistrovství světa sešli na prvním srazu v Kravařích bez Petera Jánského z Litvínova a Vladimíra Sičáka z Oulu. Jánský bere antibiotika a mohl by se k týmu připojit od příštího týdne v Praze, Sičák se vrací do Česka z Finska a do Kravař dorazí až v úterý večer. K týmu se připojili navíc obránce Dalibor Řezníček a útočník Petr Holík ze Zlína. Tvořící se kádr úřadujících mistrů světa se bude na Opavsku připravovat do pátku, pak jej čeká od začátku nadcházejícího týdne další soustředění v Praze.

"Chceme mít na trénink čtyři kompletní pětky," vysvětlil zařazení mladíků trenér Alois Hadamczik. Kádr bude postupně dále doplňovat už na pondělním dalším srazu.

Kouč by měl mít už k dispozici brankáře Jakuba Štěpánka a útočníka Petra Průchu z Petrohradu, který v neděli vypadl v sedmém zápase čtvrtfinále play-off KHL s Mytišči. "Počítáme, že se zapojí i Jarda Hlinka. Mluvil jsem s ním, v pondělí přijede a domluvíme se, co a jak," jmenoval Hadamczik útočníka Linköpingu, který podlehl v sobotu v sedmém utkání čtvrtfinále švédské ligy Skelleftee.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté začali s přípravou na MS

V Petrohradu působí i Petr Čajánek, který už ale oznámil konec reprezentační kariéry. Hráčům Omsku, který dnes vypadl s Magnitogorskem, dá Hadamczik v nejbližší době čas na odpočinek a počítá s nimi nejdříve na soustředění od 4. dubna. "Budu jim teprve volat. Po tom náročném programu je nechám vydechnout, pro první zápasy s nimi nepočítám," řekl Hadamczik na adresu Jaromíra Jágra, Romana Červenky, který měl problémy se zády, Petra Vampoly a Martina Škouly.

Na MS si nezahrají Tenkrát, Kašpar ani Lukeš

Z původní nominace Hadamczikovi definitivně vypadli Jánského klubový spoluhráč František Lukeš, Lukáš Kašpar z Astany a Petr Tenkrát z Oulu. "Lukeš má silná antibiotika. Kašpar se trápí od Vánoc. Jezdil za (fyzioterapeutem) Pavlem Kolářem. Má nějakou kýlu, vystřeluje mu to až do třísel a není schopen se dát zdravotně do pořádku," vysvětlil Hadamczik absenci mistra světa. Návrat do národního týmu poprvé od prosince 2007 neprožije vicemistr světa z Rigy Tenkrát.

Vedle Řezníčka s Holíkem, kteří budou s týmem jen do pátku, je v kádru dalších pět nováčků - brankář Jakub Kovář s útočníkem Tomášem Mertlem z Českých Budějovic, obránce David Štich s forvardem Lukášem Vantuchem z Liberce a útočník Lukáš Pech z Karlových Varů. Ti mají naději, že budou v reprezentaci debutovat. První zápasy čekají národní tým na konci příštího týdne v Norsku.

V týmu je už nyní šest mistrů světa z loňska - beci Petr Čáslava z CSKA Moskva, Ondřej Němec z Čerepovce a Tomáš Mojžíš z Dinama Minsk a útočníci Jiří Novotný z Astany a Petr Hubáček s Markem Kvapilem z Brna.

Nominace českých hokejistů na přípravný kemp v Kravařích

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha).

Obránci: Lukáš Derner, David Štich (oba Liberec), Tomáš Linhart, Dalibor Řezníček (oba Zlín), František Ptáček (České Budějovice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Tomáš Mojžíš (Dinamo Minsk/KHL), Vladimír Sičák (Kärpät Oulu/Fin.).

Útočníci: Radek Dlouhý, Petr Hubáček, Marek Kvapil (všichni Kometa Brno), Milan Gulaš, Tomáš Mertl, Jiří Šimánek (všichni České Budějovice), Petr Holík (Zlín), Peter Jánský (Litvínov), Lukáš Pech (Karlovy Vary), Ivan Rachůnek (Zlín), Lukáš Vantuch (Liberec), Jiří Novotný (Astana/KHL), Josef Straka (Čerepovec/KHL).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články