Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Slovenské MS v hokeji má hymnu. Hrůza, zní od posluchačů

Praha – Přípravy vrcholí, začínají se dolaďovat poslední detaily. Už příští měsíc totiž bude Slovensko hostit mistrovství světa v ledním hokeji a na příval fandů z celého světa chce být přichystáno v plné polní. Pozornost je věnována na všechny strany, hudbě nevyjímaje. A proto v Bratislavě i Košicích zazní speciální hokejová hymna. S kladným ohlasem se však zatím její tvůrci příliš nesetkali.

"Praskanie ľadu ti znamenie dá, na našom Slovensku hokej sa hrá." Ubohost, trapas, hrůza. Nejen takováto slova provázejí uvedení hymny Hej Slovensko od zpěvačky Kristiny. Ta se v loňském roce proslavila písní Horehronie, svůj nejnovější počin si však podle komentářů na serveru YouTube, kde byla píseň umístěna rovnou v několika kopiích, za rámeček nedá.

"Je potřeba ignorovat tyto kvazi hymny. Toto je to nejhorší, co kdo vyprodukoval za poslední roky," píše např. posluchač s přezdívkou Choleer. "Absolutně bez emocí, žádná razance. Stále se bavíme o hokeji, ne? I k plážovému volejbalu by nahráli lepší hymnu," dodává Shadow. Na něčem se však kritici přece jen shodli. Kvitují totiž minutu a půl dlouhou stopáž písně.

V minulosti se kritika snesla i na tvůrce hymny pro libercké mistrovství světa v klasickém lyžování. Píseň Proč ne my a proč ne právě teď, kterou nazpíval Ondřej Ruml, byla pro někoho pouhou odrhovačkou. Mnoho posluchačů si ji však i přesto vychvalovalo.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články