Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ujčík v nájezdech přiblížil Vítkovicím postup

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili v pátém čtvrtfinále play off extraligy České Budějovice 3:2 po samostatných nájezdech a v sérii vedou 3:2 na zápasy. O výhře domácích rozhodl v šesté sérii penalt Viktor Ujčík. Šesté utkání se hraje v neděli na jihu Čech, Vítkovice v něm v případě vítězství mohou rozhodnout o svém postupu do semifinále.

Vítkovický gólman Málek zazářil už v deváté minutě, kdy po bleskovém výpadu čtvrté formace hostů zmařil Podlešákovu stoprocentní příležitost. Pak mu ovšem vypadla Gulašova rána a nejproduktivnější hráč série Kašpařík se v 17. minutě probil ke gólové dorážce. Domácí kouč Trličík následně sáhl do sestavy a i tím přivolal kýžený efekt. Vítkovičtí našli klíč na jihočeskou defenzivu při hře čtyři na čtyři, když rychlý protiútok zakončil umístěnou bombou k tyči Burger.

Hostům mohl vedení navrátit Mikeska, který po brejku v oslabení trefil tyčku. Velké štěstí stálo i při hostech, když v 36. minutě Szturcovu akci zlikvidoval Kovář. Jihočechy poslal zpátky do vedení už svou třetí trefou v sérii Ptáček, jehož dělovka od modré čáry poletěla až do sítě. Už po 24 sekundách však přišla vítkovická odpověď. O rychlé vyrovnání se postaral Káňa, který po podobné situaci tečoval za Kovářova záda střelu Trnky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Č. Budějovice

První prodloužení mohlo nabrat rychlý konec, Šimánkova dorážka však těsně minula cíl. Jihočeši byli aktivnější a v 67. minutě měl po úniku s Vykoukalem výhru na holi Mertl, ale Málek byl proti. Penaltový rozstřel se natáhl až do šesté série. Ve třetí sérii musel po Šimánkově blafáku uspět i Burger, domácí kapitán ale kritickou chvíli zvládl. Za stavu 1:1 pak skóroval Ujčík a Málek vychytal Gulaše.

Vítkovice - České Budějovice 3:2 po nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Burger (Vosátko, Malík), 39. Káňa (Trnka, Ovčačík), rozhodující nájezd Ujčík - 18. Kašpařík (Gulaš), 38. Ptáček (Kolarz, Kašpařík). Rozhodčí: Hradil, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc Pohl (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7831. Stav série: 3:2.

Hokejisté Kladna zdolali v 5. kole skupiny o udržení v přímém souboji o baráž poslední Mladou Boleslav 4:3 a unikli jí na rozdíl šesti bodů. Středočeši si navíc vylepšili bilanci v šestém vzájemném zápase v sezoně už čtvrtou výhrou. Zápas rozhodl v 47. minutě Jakub Valský, který si připsal celkem tři body za dva góly a jednu asistenci.

Kladnu se vydařil vstup do utkání, když v třetí minutě využilo po 15 vteřinách přesilovku při Marušákově vyloučení. Hosté vyrovnali také z početní výhody, když při Procházkově trestu skóroval Divíšek. V 13. minutě ve vlastním oslabení otočil stav opět Divíšek, který využil Nedvědovu chybu. Kladno smazalo ztrátu v 16. minutě, po Kallově přihrávce skóroval zblízka Valský. Kladno ve druhé třetině odolalo i dvacet sekund v pěti proti třem, ale nakonec v oslabení inkasovalo, když se v 23. minutě trefil od modré čáry Marušák.

Po 61 vteřinách závěrečného dějství bylo vyrovnáno, když si Kallovu přihrávku ve vzduchu zpracoval rukou před brankou rozjetý Bílek. Další možnosti domácích měli Bicek a Kuchler a v 47. minutě už se prosadil Valský. Kladno pak odolalo při vyloučeních Eberleho i Kameše a přežili i power play Boleslavi, kterou ukončil faul Bahenského na Procházku.

Hráči Sparty porazili Kometu Brno 4:0 a i potřetí v play-out doma vyhráli. Kometa naopak ani v třetím duelu mimo svůj led nebodovala. V zápasu týmů, které vstupovaly do nadstavby bez hrozby baráže, se dvakrát trefil francouzský útočník Sacha Treille, jenž se do sestavy vrátil do dvou zápasech po zranění. Gólman Tomáš Pöpperle udržel v druhém utkání na vlastním ledě v řadě čisté konto.

Výsledky 5. kola play out:

HC Kladno - BK Mladá Boleslav 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Bicek (Patera, J. Nedvěd), 16. Valský (Kalla, Bílek), 42. Bílek (Kalla, Valský), 47. Valský (Kalla, Bílek) - 5. Divíšek (Boháč, Hay), 13. Divíšek, 23. Marušák (Vrbata, Benda). Rozhodčí: Turčan, Lacina - Jílek, Jindra. Vyloučení: 10:8, navíc Divíšek, Bahenský (oba Mladá Boleslav) oba 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2187.

Sparta Praha - Kometa Brno 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Bartánus (Kratěna, Chmelíř), 34. S. Treille (Ton), 43. S. Treille (Ton, Gulaši), 49. Hromas (Philipp, Gulaši). Rozhodčí: Mikula, Trombík - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. Diváci: 2160.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články