Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tlustý se gólem podílel na výhře Caroliny

Raleigh (USA) - Hokejový útočník Jiří Tlustý přispěl ve čtvrtečním utkání NHL jedním gólem k výhře Caroliny nad Buffalem 3:2 v prodloužení. V přímém souboji o osmé místo v tabulce Východní konference se Tlustý prosadil ve 27. minutě, kdy svou šestou trefou v sezoně vyrovnal na 1:1. Hurricanes tak poskočili v tabulce na sedmou příčku o bod před New York Rangers, kteří podlehli 1:3 Minnesotě. Na deváté Buffalo mají náskok tří bodů.

"Když se podíváte na tabulku a na soupeře, s nimiž hrajeme, je to jako by play-off už začalo. Každý bod je teď důležitý," prohlásil útočník Caroliny Erik Cole. "V ideálním případě bychom vyhráli v základní hrací době. Takhle i Buffalo získalo bod. Ale hráli dobře a asi si ho zasloužili," doplnil brankář Cam Ward.

Třetí výhru za sebou vychytal brankář Michal Neuvirth z Washingtonu. V duelu se St. Louis zlikvidoval 25 z 27 střel a jeho tým zvítězil 3:2. Neuvirth si připsal 21. výhru v sezoně a vytvořil klubový rekord mezi nováčky v brance Capitals, kam se vzhledem k počtu odchytaných zápasů stále řadí. Vítězný gól vstřelil v 55. minutě Jason Arnott, nová posila z New Jersey. Washingtonu se začíná rychle vyplácet, v minulém utkání s New Yorkem Islanders v poslední minutě základní hrací doby přihrál na vyrovnávací gól a Capitals pak zvítězili v prodloužení.

Po dvouzápasové pauze a poprvé od uzávěrky přestupů, kdy se spekulovalo o jeho výměně, nastoupil v brance Floridy Tomáš Vokoun. V duelu s Montrealem v ní však vydržel jen devět minut, během nichž inkasoval dva góly ze tří střel a kouč Peter DeBoer jej vystřídal. Panthers nakonec podlehli 0:4 a připsali si pátou porážku z posledních šesti zápasů. Florida vyhrála jen pět z uplynulých dvaceti utkání, v tabulce Východní konference klesla na třináctou příčku a s největší pravděpodobností už desátý rok po sobě nepostoupí do play-off. Naopak Canadiens si upevnili šestou příčku a zvýšili svůj náskok na deváté Buffalo na 11 bodů.

Na sedm zápasů prodloužili svou vítěznou sérii hokejisté Bostonu, kteří porazili Tampu Bay 2:1. Vítězný gól vstřelil čtyři minuty před koncem třetí třetiny Milan Lucic, který využil závaru před brankou a přesnou střelou z úhlu dopravil puk do odkryté klece. Asistenci u rozhodující trefy si připsal i český útočník David Krejčí, který v brankovišti odvedl černou práci.

Naděje na postup do play-off se začínají rozplývat hokejistům Atlanty, kteří podlehli předposlednímu týmu celé NHL Ottawě 1:3. Hráči Thrashers v zápase promarnili tři samostatné nájezdy a brankář Senators Craig Anderson díky 42 zákrokům vychytal čtvrtou výhru z šesti zápasů poté, co byl minulý měsíc vyměněn z Colorada.

Tomáš Vokoun
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články