Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Omsk dělí porážka od vyřazení v osmifinále KHL

Moskva - Favorizovaní hokejisté Omsku jsou v osmifinále Kontinentální ligy na pokraji vyřazení. Vítěz základní části podlehl 1:4 Nižněkamsku, za který ve druhém utkání za sebou skóroval Pavel Brendl, a v sérii prohrává 2:3. Klubová sezona může pro české útočné hvězdy Jaromíra Jágra, Romana Červenku a obránce Martina Škoulu skončit nečekaně brzy už v pátek. Jágr pomohl Omsku v předchozím zápase dvěma asistencemi vyrovnat stav série, ale tentokrát vyšel bodově naprázdno stejně jako v úvodních třech utkáních play-off. Neprosadil se ani nejproduktivnější hráč Avangardu v základní části Červenka.

Nižněkamsk, jenž nasbíral ve Východní konferenci o 43 bodů méně než Omsk, šel dnes do vedení už ve 3. minutě. V přesilové hře otevřel skóre Igor Polygalov. Na jeho trefu odpověděl až v 29. minutě Alexej Kaljužnyj, pak už dávali branky jen hosté. Vítězný gól si připsal v 39. minutě v početní výhodě Renat Mamašev.

V úvodu poslední třetiny se prosadil i Brendl, jenž úvodní tři zápasy play-off vynechal, v následných dvou utkáních vždy skóroval. Výhru Nižněkamsku pojistil minutu a půl před koncem při power-play Omsku gólem do prázdné branky Jevgenij Lapenkov. 

Postupu do čtvrtfinále se přiblížil další z favoritů Magnitogorsk, který i díky brance Tomáše Rolinka porazil Chanty Mansijsk 4:3 v prodloužení. Kapitán úřadujících mistrů světa poslal svým prvním gólem v play-off domácí tým v 2. minutě do vedení, které Metallurg zvýšil až na 3:0. Ligový nováček však dokázal do 38. minuty vyrovnat. Rozhodnutí přinesl v 67. minutě zásah Gleba Klimenka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články