Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hašek na MS nepojede, Hadamczik sází na Vokouna

Praha - Šestačtyřicetiletý gólman Dominik Hašek se na letošním mistrovství světa v Bratislavě v dresu českého národního týmu nepředstaví. Trenér Alois Hadamczik chce jako na jedničku sázet na Tomáše Vokouna z Floridy a Haška by po nedělním vyřazení jeho Spartaku Moskva v prvním kole play-off s Petrohradem čekala před šampionátem dlouhá pauza. Sám olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru byl ke své účasti po brzkém konci klubové sezony skeptický.

"Čekat dva měsíce do mistrovství, nechytat zápasy, to není ideální příprava," řekl deníku Sport Hadamczik, který je v zámoří na inspekční cestě v NHL. Už loni po svém zvolení naznačil, že bude mít o Haška zájem, když bude nadále chytat. Jenže situace se vyvinula jinak. "Je lepší vyřešit to takhle rovnou než Dominika dva měsíce držet v tréninku a pak mu těsně před Bratislavou říct, že ho neberu. To by nebylo fér," doplnil Hadamczik.

Ještě vyčkával, zda se Vokoun nepřesune před pondělní uzávěrkou přestupů v NHL do klubu s ambicemi na úspěch v bojích o Stanleyův pohár, ale brankář zůstal na Floridě, která s největší pravděpodobností bude v play-off chybět. "Voky je pro mě číslo jedna. Jsem rád, že Tomáše nevyměnili," prohlásil Hadamczik. "Tomáš má zájem reprezentovat. Pokud bude zdravý a mimo play-off, jdeme do toho," doplnil na adresu jednoho z hlavních hrdinů cesty za zlatem na loňském šampionátu, který vychytal titul na MS také v roce 2005 ve Vídni.

O nominaci Vokouna i Haška, dvou zkušených gólmanů, neuvažoval. "Jelikož dva starší gólmany brát nehodlám a věřím tomu, že Voky přijede, vychází mi z toho, že oželím Haška. Až se v sobotu vrátím domů, Dominikovi zavolám a vysvětlím mu to. Chovám k němu obrovskou úctu, ale už jsem se rozhodl," řekl Hadamczik, který by mohl vsadit stejně jako loni kouč Vladimír Růžička při zlatém turnaji v Německu i na Ondřeje Pavelce z Atlanty a Jakuba Štěpánka z Petrohradu.

Na MS by mohl přijet Eliáš, Havlát i Hemský

Hadamczik vyhlíží i další možné zvučné posily pro mistrovství světa. Je prý v podstatě domluvený s Patrikem Eliášem z New Jersey, chce i Martina Havláta z Minnesoty. "S Patrikem jsem poseděl při večeři. Byl velice pozitivní a natěšený na mistrovství. Rád bych měl v týmu i Martina Havláta. Pevně doufám, že bude zdravý, a nezbývá než si přát, aby s Minnesotou nedošel v play-off daleko," prohlásil Hadamczik, který by měl rád v kádru i Aleše Hemského z Edmontonu. Hadamczik při jednáních s hráči z NHL prý nenarazil na nikoho, kdo by účast na šampionátu v Bratislavě předem odmítl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články