Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia porazila Vary 3:1 a jde na Liberec

Praha - Hokejisté Slavie zvítězili v rozhodujícím pátém utkání předkola play-off extraligy nad Karlovými Vary 3:1. Sérii vyhráli 3:2 a jejich dalším soupeřem ve vyřazovacích bojích bude Liberec. Ostatní dvojice tvoří Třinec - Litvínov, České Budějovice - Vítkovice a Zlín - Pardubice. Hrdinou dnešního zápasu byl slávistický obránce Tomáš Žižka, který vstřelil dva góly.

Klíčové utkání bylo od počátku velkou bitvou plnou nasazení, urputného boje a osobních soubojů. Slávisté měli slibné příležitosti zásluhou Endála a Svobody, kteří ztroskotali na brankáři Mensatorovi. Na druhé straně mohl opakovanou ranou pálit do prázdné branky Klíma, neboť její strážce Kopřiva zareagoval na jeho první střelu, kotouč mu ovšem sklouzl z čepele.

Ve 13. minutě měli Pražané první přesilovku zápasu - po Zaťovičově faulu vysokou holí dokonce čtyřminutovou - a už se zdálo, že ji dokázali během druhé poloviny trestu využít. Kadlec sice rozvlnil přesnou ranou od modré čáry síť a následně slavil se spoluhráči, ale krátce před jeho nápřahem se za obličej chytil Pech a jeden z hlavních sudích faul viděl. Nejenže tedy bylo vedení Slavie odvoláno, ale Tomica musel navíc na trestnou lavici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Karlovy Vary

Zajímavý hokej se hrál i ve druhé třetině, ale čím dál nebezpečnější v ní byli slávisté. Nejprve ve 25. minutě zkusil štěstí Jelínek, Mensator se štěstím kryl. O chvilku později se hrálo čtyři na čtyři, Sklenář vybojoval v rohu kluziště puk, našel najíždějícího Žižku a ten střelou mezi betony s velkým štěstím překonal Mensatora. Ve 33. minutě se dostal po chybě hráčů Energie do šance Tomica, v cestě za navýšením skóre mu ovšem stál pozorný Mensator. Pak přišla početní výhoda Karlových Varů, ale hosté v ní chybovali, proti osamocenému Gřegořkovi se řítili Žižka se Sklenářem a zopakovali si úspěšnou spolupráci při druhé brance.

Dvoubrankový náskok Slavie přinesl v úvodu třetího dějství obrovskou snahu Západočechů o snížení a chvílemi, kdy se hrálo pouze v obranném pásmu Slavie, to vypadalo, že domácí hrají v oslabení. Kopřiva však nadále držel čisté konto. Naopak ve 49. minutě měl na holi postupové razítko Svoboda, jenže z výborné střelecké pozice minul branku. Když v končící 57. minutě zvýšil Krenželok parádní individuální akcí na 3:0, bylo jasné, kdo si zahraje čtvrtfinále. Nic na tom nezměnila ani téměř tříminutová power play hostů, kteří potěšili své fanoušky alespoň čestným zásahem kapitána Skuhravého.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 27. Žižka (Sklenář), 38. Žižka (Sklenář, P. Jelínek), 57. Krenželok - 59. Skuhravý.Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 394. Konečný stav série: 3:2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články