Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Gólman Hašek vidí start na MS skepticky

Moskva - Hokejový brankář Dominik Hašek po hladkém vyřazení Spartaku Moskva v prvním kole play-off Kontinentální ligy přiznal, že svůj případný start na mistrovství světa nevidí příliš reálně. V rozhovoru pro deník Sport krátce po nedělní čtvrté porážce Spartaku od Petrohradu naznačil, že o nominaci na šampionát na Slovensku zřejmě bojovat nebude. Pokud bude i nadále hrát, chce zůstat v Rusku.

"Nevím, nevím... Abych pravdu řekl, neznám plány trenérů. Sice jsem měl dobrou druhou půlku sezony, teď ale moje výkony nebyly ideální. K tomu připočítejte naše gólmany z NHL a Kubu Štěpánka, který s reprezentací objíždí celou sezonu. Jsem k tomu spíš skeptický," řekl šestačtyřicetiletý Hašek.

Hrdina olympijských her v Naganu, který ve své dlouhé kariéře vyhrál vše, co šlo, kromě MS, navíc poukázal na skutečnost, že v reprezentaci byl naposledy na olympiádě v Turíně 2006. "Já s nároďákem nežil pět let, to se musí brát v potaz, tohle nejde podceňovat. A víc bych to teď nerozebíral, je sotva pár hodin po play-off... Pořád ho mám plnou hlavu," uvedl Hašek.

Trenér národního týmu Alois Hadamczik, který je momentálně na inspekční cestě v zámoří, v minulosti několikrát uvedl, že je připraven dát slavnému pardubickému odchovanci šanci. Nepředpokládal však, že pro Haška skončí klubová sezona už 27. února. Hadamczik plánoval, že Haška vyzkouší na Českých hokejových hrách, které se uskuteční od 21. do 24. dubna v Brně. Ještě předtím čeká reprezentaci šest přípravných zápasů proti Norsku, Bělorusku a Švýcarsku.

Hašek má nyní v plánu zůstat několik dní v Moskvě, poté se vrátí domů. V příštích týdnech či měsících by se měl také rozhodnout, zda bude pokračovat v aktivní kariéře. Jisté je, že pokud bude chytat, tak v KHL. "Je to nejlepší liga v Evropě a já chci hrát s nejlepšími," řekl Hašek ruským novinářům.


Dvakrát končil Hašek sezonu triumfem ve Stanley Cupu, celkem třikrát postoupil do finále. Před rokem slavil svůj zatím poslední titul s Pardubicemi. Haškovy letošní naděje se rozplynuly po čtyřech zápasech play-off. V Petrohradě prohrál Spartak dvakrát v prodloužení 3:4 a ani doma si nevedl lépe. Nejprve podlehl 2:5 a nakonec 3:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články