Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Asistence českých hráčů Montrealu k výhře v derby nestačily

New York - Hokejisté Toronta zvítězili v souboji dvou odvěkých rivalů NHL na ledě Montrealu 5:4 a přiblížili se na rozdíl čtyř bodů poslednímu postupovému místu do play-off. Ústřední postavou kanadského derby byl útočník hostů Phil Kessel, který vstřelil první dva góly a na další dva přihrál Tyleru Bozakovi. Domácím nestačily k bodovému zisku ani přihrávky českých hráčů: U dvou branek Canadiens asistoval Roman Hamrlík, u jedné Tomáš Plekanec.

Mimořádně zamotaná je situace v Západní konferenci, kde má od šestého do desátého místa pět týmů stejný počet bodů. Mezi ně patří i obhájce titulu z Chicaga, který se vítězstvím 3:0 v Nashvillu dostal na sedmou příčku. O úspěšný návrat trenéra Joela Quennevilla, který byl v předchozích dnech hospitalizován kvůli vnitřnímu krvácení malého vředu v trávicím traktu, se zasloužil brankář Corey Crawford, když zneškodnil všech 31 střel domácích.

Útočník Martin Havlát z Minnesoty si jednou asistencí upevnil vedení v produktivitě českých hráčů, byl vyhlášen druhou hvězdou utkání v Los Angeles, kde jeho tým v souboji klubů na hranici play-off prohrál 2:4.

 

Přetahovaná o čelo soutěže mezi Vancouverem a Philadelphií pokračovala i ve čtvrtek. Philadelphia udolala doma New York Islanders 4:3 v prodloužení a vystřídala na chvíli Vancouver na špici tabulky.

Canucks se tam o pár hodin později vrátili výhrou 3:2 nad St. Louis a před sokem v boji o Prezidentův pohár mají náskok jednoho bodu. Třetí Detroit, který podlehl doma Dallasu 1:4, ztrácí na vedoucí celek už sedm bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články