Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Hokejová Slavia se možná přesune do Edenu

Praha - Společnost E-Side, která v pražském Edenu vlastní fotbalový stadion, na němž hrají Slavia i Bohemians 1905, chystá ve Vršovicích stavbu dalšího stánku. Jedná se o multifunkční arénu pro 10 000 diváků. Informoval o tom server iDnes.cz. Plány firmy nahrávají úvahám, že by se do Edenu mohla přestěhovat hokejová Slavia, která v současnosti využívá O2 arénu.

Základy stavby by měly vzniknout ještě letos, dokončení se plánuje o dva roky později. Podle společnosti je aréna navržena plně v souladu s moderními trendy. "Bude poskytovat prostory pro bohaté sportovní a kulturní využití," informovala E-Side.

Podle investora se bude v Edenu už zanedlouho hrát také futsal, basketbal a házená. Chybět by však neměla ani ledová plocha. Společnost však zároveň nepotvrdila, že by aréna byla určena pro hokejovou Slavii.

Kouč a generální manažer klubu Vladimír Růžička k tomu poznamenal, že Slavia má s O2 arénou dlouhodobou smlouvu. Těžko by se z ní tak vyvazovala. "Zatím k tomu opravdu nemůžu říct nic jiného," dodal. Skoupý na slovo byl i obchodní manažer klubu Ladislav Blažek. "Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat," řekl.

Růžička však v minulosti několikrát připustil, že by se Slavia mohla přestěhovat. Důvodem byly zejména velké finanční prostředky, které klub vynakládá na svůj pobyt v libeňské hale. "O2 aréna je pro nás obrovský zabiják," řekl Růžička loni v listopadu. Podle neoficiálních informací platí Slavia za pronájem na jedno utkání 400 tisíc korun.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články