Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavia porazila Vary doma i podruhé, znovu vyhrál i Litvínov nad Plzní

Praha - Hokejisté Slavie porazili i ve druhém zápase předkola play-off Karlovy Vary a jsou krok od postupu do čtvrtfinále. Pražané vyhráli druhý domácí duel 3:1 i díky dvěma využitým přesilovým hrám. Postup si mohou zajistit v sobotu, kdy série pokračuje na západě Čech. Ve druhém utkání předkola zvítězil i Litvínov a k postupu do čtvrtfinále jim schází jediné vítězství. K dnešní výhře 5:2 nad Plzní přispěl dvěma góly a nahrávkou útočník František Lukeš. Série se stěhuje na západ Čech, kde se hraje v sobotu třetí duel.

Ani druhé utkání série nepřilákalo do O2 areny příliš diváků. A ti, co přišli, moc zajímavých momentů v úvodní třetině neviděli. Do první šance utkání se ve 3. minutě dostal kapitán Slavie Kadlec, ale nemířil přesně. Podobně dopadl na druhé straně Dej, který se objevil osamocený před Kopřivou, ale také netrefil branku.

Jako první kapituloval karlovarský gólman, jehož již po 32 sekundách druhé třetiny prostřelil Jelínek. Hosté mohli vyrovnat ve dvojnásobné početní výhodě, která byla dlouhá 33 sekund. Slavia však i díky pozornému a jistě chytajícímu Kopřivovi vedení udržela. Energie se snažila, zvýšila aktivitu, ale vyrovnat se ji nepodařilo. Naopak se prosadili domácí. Faul Čutty potrestal po přesné Kadlecově přihrávce ve 39. minutě na brankovišti pohotový Doležal.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Litvínov - Plzeň

Západočeši mohli utkání zdramatizovat na začátku třetí části v přesilové hře, ve své elitní disciplíně ale tentokráte neuspěli. Nakonec se ale hostům přece jen podařilo snížit. Z bezprostřední blízkosti snížil v 53. minutě Melenovský. Stejný hráč byl ale o 57 sekund později vyloučen a Slavia jeho trest využila ke vstřelení třetí branky. Dvougólové vedení Pražanům získal zpět Jaškin a o vítězi tak bylo rozhodnuto.

HC Slavia - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. P. Jelínek (Vondrka, Kadlec), 39. J. Doležal (Kadlec), 56. Jaškin (J. Doležal, Micka) - 53. Melenovský (Dej). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:8, navíc Třetina, (Slavia), Trefný oba 5 min. a do konce utkání, Čutta (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4 273. Stav série: 2:0.

Plzeň toužící odčinit středeční porážku začala velmi aktivně, její úvodní střely ale dokázal pokrýt gólman Volke. V polovině 10. minuty už šel Litvínov do vedení, když kotouč odražený od Hanzlíka poslal v přesilovce za Horčičkova záda Vopat.

Už za 56 vteřin bylo ale vyrovnáno, když domácím zadákům upláchl Straka, počkal se zakončením a nad ležícím Volkem umístil puk pod horní tyčku. Ve 14. minutě našel Černý skvěle Trávníčka, ten sice nastřelil pouze Horčičku, ale Severočechy to nemuselo dlouho mrzet, neboť pár vteřin poté propálil plzeňského gólmana mezi betony Lukeš. V polovině 19. minuty měli domácí k dispozici 114 vteřin přesilovky pět na tři, ale stačilo jim jen 27 vteřin. Od modré zacílil přesně znovu Lukeš a zvýšil na 3:1.

Do druhého dějství nastoupil místo Horčičky v brance Indiánů Salfický a ve 28. minutě mohl slavit snížení Plzně, které po Vlasákově přihrávce zařídil St. Pierre. Přestávka ovšem Severočechům hodně pomohla. Do třetí třetiny vlétli s velkou chutí a 58 vteřin po jejím zahájení přidali čtvrtý gól. V závěru, který provázely potyčky na hřišti i v hledišti, kde zaplála v sektoru hostujících fanoušků také světlice, pečetil výhru domácích střelou do prázdné branky Kubát.

HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Vopat (Trávníček), 14. Lukeš (Heinisch, Stříteský), 19. Lukeš (Jareš), 41. Heinisch (Lukeš, Jánský), 60. Kubát (Trávníček, Majdan) - 11. Straka (Jiří Hanzlík), 28. St. Pierre (Vlasák, Stránský). Rozhodčí: Mikula, Minář - Barvíř, Svoboda. Vyloučení: 18:20. Využití: 2:0. Diváci: 6 725. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články