Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Michálek a Kuba pomohli Ottawě prolomit sérii domácích proher

New York - Hokejisté Ottawy porazili i s přispěním českých hráčů ve středečním utkání NHL na svém ledě Floridu 5:1 a prolomili černou sérii deseti domácích proher. Čtvrtý gól týmu vstřelil Milan Michálek, jenž se po střele Matta Carknera nejlépe zorientoval před brankou a zasunul puk do branky Scotta Clemmensena. Obránce Filip Kuba se na přesvědčivé výhře Senators podílel dvěma gólovými přihrávkami. Jedním ze strůjců úspěchu byl brankář Craig Anderson, který po příchodu z Colorada nastoupil k druhému zápasu a znovu přiváděl soupeře k zoufalství. V minulém utkání se přičinil o vítězství 1:0 v Torontu a v součtu se zápasem proti Floridě zneškodnil 70 z 71 střel.

Český útočník Milan Hejduk skóroval v druhém utkání za sebou, nikdo ze spoluhráčů se ale k němu nepřidal a Colorado doma v souboji dvou nejhorších týmů Západní konference prohrálo s Edmontonem 1:5. Rodák z Ústí nad Labem, třetí hvězda zápasu, snížil v závěru druhé třetiny v přesilové hře na 1:3. Na první branku hostů přihrál Aleš Hemský, který v posledních pěti zápasech nasbíral osm bodů za čtyři trefy a stejný počet asistencí.

Hokejisté Phoenixu se v úterý rozplývali po výhře nad Philadelphií, nejlepším týmem Východní konference. O den později ale Coyotes spadli zpátky na zem, když na ledě Tampy Bay prohráli vysoko 3:8 a přišli o šňůru osmi vítězství. Domácí Lightning nasázeli soupeři už v první třetině pět branek a v polovině zápasu svítil na ukazateli stav 7:0. Na následné kosmetické úpravě skóre se jedním gólem podílel Martin Hanzal, který dal první gól Coyotes.

Novou éru začínají hokejisté Buffala. V úterý byl oficiálně představen Terry Pegula jako nový vlastník Sabres a ve středu ze svého boxu sledoval vítězství týmu 4:1 nad Atlantou. "Počínaje dnešním dnem: příčina existence Buffala Sabres je vyhrát Stanley Cup," prohlásil nový majitel sebevědomě na tiskové konferenci. V současné době Buffalo bojuje o účast v play off, nachází se na první nepostupové příčce o tři body za osmou Carolinou.

Atlanta ztrácí ještě o dva body více a marně hledá ztracenou formu: vyhrála jen třikrát v posledních 18 zápasech. V Buffalu se jí stal osudným závěr druhé třetiny, v níž hosté během půlminuty inkasovali dvakrát a rázem prohrávali 1:3. "Musíme hrát chytřeji. Povolili jsme jedno střídání a byly z toho dva góly," podotkl český brankář Ondřej Pavelec, který zneškodnil 35 z 39 střel.

Colorado - Edmonton
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články