Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Mladá Boleslav poslala kauzu špatných registrací k soudu

Praha - Hokejový klub BK Mladá Boleslav řeší kauzu špatných registrací, po které přišel v této sezoně extraligy o 22 bodů, u civilního soudu. Na soud se obrátil už předtím i s případem pokuty tří milionů korun za licenční pochybení proti řádům Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. Zástupcům APK se nelíbí, že je středočeský klub o svém kroku vůbec neinformoval. V pondělí schválili výsledky základní části, kterou tím uzavřeli. Uvedl to server hokej.cz.

Středočeský klub byl kauzou s registracemi postižen nejvíce, protože přišel za neoprávněný start Jiřího Marušáka a Tomáše Divíška o všech 22 bodů z 18 utkání a klesl na poslední místo tabulky. V aféře figurovaly také Plzeň, která přišla o 19 bodů, a Kladno, jež ztratilo šest bodů. Mladá Boleslav se dostala do problémů znovu, když se na začátku prosince zjistilo, že před sezonou nepředložila úplnou situační zprávu, která je součásti licenčního řádu. Bruslařskému klubu hrozilo dokonce vyloučení ze soutěže; nakonec dostal pokutu s termínem splatnosti 30. dubna.

"Posléze jsme se dozvěděli, že se představitelé Mladé Boleslavi v této věci obrátili na soud. Stalo se tak konkrétně 12. ledna. Následně 1. února záměr stáhli, ale ve stejný den dali k soudu pro změnu odebrání bodů v případu špatných registrací hráčů, přičemž požadovali rozhodnutí o předběžném opatření," řekl serveru hokej.cz ředitel extraligy Stanislav Šulc.

APK o krocích Boleslavi nebyla informována

Byl překvapen, že mezitím proběhly dvě valné hromady APK a zástupce mladoboleslavského klubu Václav Hořejší o tom ostatní neinformoval. "Přítomen jsem byl, ale podobné informace jsem k dispozici neměl. Tahle oblast náleží majiteli klubu panu Plachému, myslím, že je i logické, když si tyto záležitosti řeší sám," řekl Hořejší oficiálnímu webu extraligy. Plachý je v zámoří a nechce kauzu komentovat. Do skupiny o udržení tak Mladá Boleslav v boji o únik baráži jde se ztrátou dvou bodů na předposlední Kladno.

Klub se chtěl předběžným opatřením bránit proti Šulcovu rozhodnutí o odpočtu bodů i proti verdiktu odvolací komise APK, která na konci prosince odečet potvrdila. Podle informací webu hokej.cz soud žádost zamítl, ale představitelé Mladé Boleslavi se prý proti tomu odvolali. "Nyní jsme dostali rozhodnutí soudu, ve středu jsem ho v písemné podobě rozeslal do klubů, aby se s ním všude seznámili. Pro nás je to skutečně novinka, protože na (pondělní) valné hromadě nás Boleslav v tomto směru neinformovala," dodal Šulc.

Stanislav Šulc, ředitel extraligy:

"Je plně v kompetenci každého, jak se rozhodne. Lze postupovat jakkoli v souladu s naším právním řádem. Ale chci upozornit, že za dobu existence samostatné české extraligy se stalo vůbec poprvé, kdy nějaký klub řeší věc soudní cestou."

Na pondělní tiskové konferenci si Šulc s prezidentem APK Ctiborem Jechem oddechli, že se vedení soutěže s kauzou registrací vypořádalo. "Boleslav první žalobu stáhla 1. února, hned ve stejný den podala novou. Pan Hořejší nás v prosinci ve Velké Bíteši ujišťoval, jak situaci uklidní, teď nám nebyl schopen říci k věci půl slova. To nechápu. Právo Boleslavi obrátit se na soud nikdo neupírá. Ovšem byla by slušnost, aby se ostatních třináct klubů dozvědělo o věci během našeho jednání. Ne dodatečně, z oznámení od soudu," doplnil Šulc.

Stanislav Šulc
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články