Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hejduk pomohl Coloradu ukončit sérii deseti porážek

New York - Český hokejový útočník Milan Hejduk ukončil své střelecké trápení v NHL a v úterním utkání přispěl gólem k výhře Colorada na ledě St. Louis 4:3. Hejduk se trefil po osmi zápasech a jeho tým přerušil sérii deseti porážek. Svou osmnáctou branku v sezoně zaznamenal český hráč na začátku 11. minuty, kdy v přesilové hře zvýšil na 2:0. Domácím se do konce druhé třetiny povedlo vyrovnat, nerozhodný stav 2:2 zlomil gólem pět minut před koncem třetí třetiny Erik Johnson, jehož Colorado před třemi dny získalo právě ze St. Louis.

Střeleckou formu v úterý potvrdil nejproduktivnější český hráč v NHL Martin Havlát, který se svým třetím gólem ve třech zápasech podílel na výhře Minnesoty nad Edmontonem 4:1. Havlát v 30. minutě otevřel skóre utkání, za hosty odpověděl Kurtis Foster, o svém vítězství pak domácí rozhodli třemi góly v třetí třetině. 

Útočník David Krejčí přihrál na dva góly Milanu Lucicovi při výhře Bostonu v Calgary 3:1. Lucic už po 59 sekundách dostal Bruins do vedení 1:0, druhý zásah přidal v poslední minutě trefou do prázdné branky při power play
Flames.

Dvě asistence si připsal Radim Vrbata z Phoenixu, který zvítězil ve Philadelphii 3:2 v prodloužení. Vrbata nejprve v 51. minutě přihrál na druhý gól Coyotes, v třetí minutě nastaveného času pak v přesilové hře nabil do střelecké pozice kapitánovi Shaneu Doanovi, který ranou z první zajistil Phoenixu už osmou výhru v řadě.

Do třetice z českých hokejistů přihrál v úterý na dvě branky také Jiří Hudler, jenž bodoval v šestém utkání za sebou. Detroit však po sérii pěti výher podlehl San Jose 3:4. Dvěma góly přispěl k výhře Sharks Devin Setoguchi, který v minulém duelu zaznamenal hattrick.



Šestou výhru v řadě na ledě soupeře vybojoval Columbus, který zvítězil 4:0 v Nashvillu. Všechny čtyři branky vstřelili hosté v třetí třetině, dvakrát se trefil Rick Nash. Brankář Steve Mason zlikvidoval všech 20 střel a vychytal své 18. čisté konto v NHL. Na osm zápasů prodloužili vítěznou šňůru hokejisté New Jersey, kteří zvítězili 1:0 v Dallasu. Jediný gól zápasu vstřelil pět minut před koncem třetí třetiny Nick Palmieri. Johan Hedberg v brance Devils potřeboval k vychytané nule pouhých 19 zákroků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články