Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hemský se konečně trefil a Edmonton vyhrál

Edmonton (Kanada) - Český hokejový útočník Aleš Hemský ukončil v NHL své střelecké trápení a pomohl gólem a asistencí k výhře Edmontonu nad Dallasem 4:1. Hemský se v úterý trefil poprvé po dvanácti zápasech, když ve 28. sekundě třetí třetiny svou desátou brankou v sezoně uzavřel skóre. Oilers tak přerušili sérii sedmi porážek na domácím ledě a brankář Nikolaj Chabibulin si připsal první vítězství po čtrnácti zápasech. Naposledy se radoval 16. prosince minulého roku. Edmonton přesto zůstává se 42 body nejhorším týmem celé soutěže.

Po pondělní porážce 0:4 s Minnesotou měli hráči uzavřenou schůzku s generálním manažerem Stevem Tambellinim a zdá se, že jeho slova zabrala. "Největší rozdíl oproti předchozím zápasům byl dnes v tom, že když jsme se dostali do vedení, nezačali jsme se o něj bát a nepanikařili jsme," prohlásil brankář Chabibulin, jenž si připsal 24 zákroků. Dallas nastoupil do utkání bez sedmi hráčů základní sestavy, včetně nejproduktivnějšího hráče Brada Richardse. Předchozí tři vzájemné zápasy s Edmontonem Stars vyhráli, teď jsou však z formy, když z posledních sedmi utkání zvítězili jen jednou a v tabulce Západní konference klesli na pátou příčku s náskokem pouhých tří bodů na devátou Minnesotu.

Ta v úterý promarnila šanci poskočit do elitní osmičky, když podlehla nejlepšímu týmu NHL Vancouveru 1:4 a připsala si teprve druhou porážku z posledních osmi zápasů. Divočáci přitom přestříleli Canucks v poměru 29:14, dokázali však pouze jednou překonat náhradního gólmana Coryho Schneidera.

Tři ze sedmi úterních zápasů dospěly až do samostatných nájezdů. Nejnapínavější penaltovou bitvu viděli fanoušci v Montrealu, kde zvítězilo Buffalo 3:2 až díky gólu v desáté sérii. Buffalo si připsalo třináctou výhru z posledních devatenácti zápasů a poskočilo už na deváté místo v tabulce Východní konference se ztrátou dvou bodů na osmou Carolinu. Sabres přitom mají odehráno o dva zápase méně než Hurricanes.

Až penaltový rozstřel musel rozhodnout také o vítězi souboje dvou nejlepších týmů Východní konference mezi Tampou a Philadelphií. Z výhry 4:3 se nakonec radovali hostující Flyers, rozhodující nájezd proměnil v sedmé sérii obránce Kimmo Timonen. Pět ze šesti gólů v základní hrací době padlo v druhé třetině. V její polovině došlo k menší přestřelce, když během tří minut oba týmy vstřelily po dvou brankách. Nejprve se Flyers dostali do vedení 3:1 i zásluhou proměněného trestného střílení Darrolla Powea, Lightning však dokázali během 53 sekund dvěma trefami ztrátu smazat.

Obrat v posledních sedmi minutách se povedl hokejistům Toronta, kteří otočili utkání s Bostonem z 2:3 na 4:3. V 54. minutě i díky asistenci Tomáše Kaberleho vyrovnal v přesilové hře Phil Kessel, 61 sekund před koncem základní hrací doby vstřelil vítězný gól Michail Grabovskij. Ten při rozhodující akci projel přes celé kluziště, protáhl se kolem dvou obránců Bruins a střelou z úhlu pod břevno překvapil brankáře Tima Thomase. "Dotkli se ho snad všichni hráči soupeře, ale nikdo ho nedokázal zastavit," pochvaloval si trenér Maple Leafs Ron Wilson.

Minnesota - Vancouver
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články