Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hokejisté proti Švédům propadli, prohráli 1:6

Stockholm - Čeští hokejisté ve svém prvním vystoupení na stockholmských LG Hockey Games propadli, když domácímu Švédsku podlehli po jasném průběhu 1:6. Jedinou branku výběru trenéra Aloise Hadamczika vstřelil Petr Průcha, který se do reprezentace vrátil po šesti letech. Útočník Petrohradu v 10. minutě vyrovnával na 1:1, ve zbytku utkání už však kralovali hráči Tre Kronor. V sobotním utkání nastoupí národní tým proti Finsku, které ve druhém dnešním utkání prohrálo v Mytišči s Ruskem 3:5.

Švédové od úvodu získávali převahu a v šesté minutě se dočkali vedení, když Kašparovo vyloučení potrestal hned po 13 vteřinách Persson, který tečoval střelu Johanssona od modré čáry. Seveřané pak ještě zvýšili svůj nápor, ale Štěpánkovi po Sjögrenově střele z pravé strany pomohla tyč. Češi se k ohrožení branky příliš nedostali, ale v 10. minutě se radovali z vyrovnání. Nakládal našel od pravého mantinelu volného Průchu, který usměrnil puk přesně do pravého horního rohu švédské branky.

Tomáš Rolinek o zápase se Švédy:

"Bylo to špatné. Chyběl nám pohyb a prohrávali jsme osobní souboje. To je všechno. Dá se říct, že i když jsme se na zápas připravovali a věděli jsme, co hrát, tak jsme na Švédy nebyli připraveni. Dneska nám nešlo vůbec nic, jak přesilovky, tak obrana a defenziva u nás v obranném pásmu. Prostě nám nic nevyšlo. Byl to za poslední léta nejhorší zápas."

Je nám líto, video expirovalo.
Švédské hry 2011

Hadamczikův výběr na chvíli ožil, ale postupem času zase získali převahu Švédové. Melin ani Thörnberg ještě neuspěli, ale v 19. minutě Češi kapitulovali podruhé. Po Axelssonově střele dorážel před brankovištěm úspěšně obránce Petrasek. V druhém dějství se hrálo dlouho bez šancí, pak sice dostali Češi možnost početní výhody, ale sami inkasovali. Čáslava chybně rozehrál na hokejku Wallina a Axelsson si následně blafákem vychutnal Štěpánka. V 36. minutě při signalizovaném vyloučení znovu udeřili Švédové, když po náporu dorážel do odkryté branky Tjärnqvist.

Petr Průcha:

"Je to velký debakl. Rozhodně bych po první třetině nečekal, že to takhle dopadne. Po třetím inkasovaném gólu jsme se na nějakých pět deset minut trošku sesypali, oni se dostali neskutečně na koně a už nás prostě nepustili do hry."

Vstup do závěrečného dějství opět vyšel výběru Tří korunek a hned po 13 vteřinách využil chyby v české obraně Nordgren. Pak se Češi ubránili ve více než čtyřminutovém oslabení po Gulašově trestu na pět minut a do konce utkání. Naopak v přesilovce Hadamczikova týmu a signalizovaném dalším trestu pomohla Livovi po Vampolově teči Červenkova nahození tyč. Debakl českého týmu dovršil v 57. minutě Andersson, který se po Axelssonově akci prosadil důrazem před brankovištěm.

Rusové zahájili Švédské hry výhrou nad Finskem

Švédské hry začaly vítězstvím Ruska nad obhájcem prvenství v turnaji Finskem 5:3. Rusové využili výhody domácího prostředí v Mytiščích a díky šestému vítězství ze sedmi zápasů jasně kralují Euro Hockey Tour. Kouč Vjačeslav Bykov se rozhodl pro tento díl série EHT dát řadě opor volno a příležitost dostal poprvé například osmnáctiletý Kuzněcov.

Člen zlaté dvacítky z lednového MS se odvděčil kouči asistencí u vítězného gólu Trubačeva v 50. minutě. V té době Finové, kteří rovněž představili několik nových jmen, prohrávali již 1:4. V 55. minutě se však během 32 sekund bleskově vrátili do hry po brankách Jukky Lajunena a Louhivaary. Závěrečné minuty už ale Rusové zvládli, navíc gólem do prázdné branky zpečetil výhru zkušený Afinogenov.

Petr Průcha skóruje proti Švédsku
zdroj: AP autor: Henrik Montgomery
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články