Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi začínají Švédské hry proti domácím hokejistům

Stockholm - Zápasem s domácím Švédskem vstoupí do LG Hockey Games ve Stockholmu čeští hokejisté a ve třetím dílu série Euro Hockey Tour budou chtít potvrdit zlepšenou formu z prosincového Channel One Cupu. Se Švédy v této sezoně předvedli svěřenci trenéra Aloise Hadamczika v obou zápasech kvalitní výkony s výjimkou krátkého výpadku. Při domácím zápase v Českých Budějovicích v rámci turnaje Karjala v listopadu vedli 3:1, ale nepodařenou sedmiminutovou pasáží v závěrečné třetině utkání ztratili. V Moskvě porazili výběr Tří korunek 4:1. V brance českého týmu se objeví v úvodním utkání jednička této sezony evropské tour Jakub Štěpánek z Petrohradu. Utkání začne v 19:30 a přímým přenosem jej vysílá program ČT4 a web ct4sport.cz.

Seveřané hrají v domácím prostředí. "Ale to už v hokeji nehraje takovou roli. Je to s nimi pokaždé stejné. Oni dobře bruslí, mají organizovanou obranu. Je to nebezpečný soupeř. Pokud chceme vyhrát, musíme podat nadstandardní výkon a nesmíme hrát jen otevřený hokej, ale také dobře zezadu," řekl Hadamczik.

Tomáš Rolinek, kapitán týmu:

"Švédové hrají před domácím publikem, ale jde o to, abychom bojovali a turnaj odehráli výborně."

Je nám líto, video expirovalo.
Před Švédskými hokejovými hrami

Právě na kvalitní defenzivu chce sázet. Na první akci sezony skončil Hadamczikův výběr bez bodu poslední, ale na druhé už obsadil s pěti body druhé místo a v tabulce Euro Hockey Tour se dotahuje na Finsko a Švédsko. "Základem úspěchu je dobrá obrana a gólman. Chceme zlepšit práci v předbrankovém prostoru. To znamená větší důraz a zlepšení přesilových her," vyhlásil před turnajem kouč národního týmu.

Do hry se chystá nasadit šest beků a čtyři útoky. Mimo sestavu by měli být podle úvodního úterního tréninku v Praze dodatečně povolaní náhradníci za omluvené hráče - obránci Lukáš Zíb z Třince a debutant Jakub Jeřábek z Plzně i útočník Peter Jánský z Litvínova.

V brance dostane příležitost Štěpánek před Alexandrem Salákem z Färjestadu, který ovládá statistiky švédské Elitserien. "Samozřejmě si každý říkal, že Salák chytá ve Švédsku, že musí chytat, ale on zná je a oni znají jeho. Když člověk hodně chce, tak to kolikrát nemusí být až tak dobré," řekl Hadamczik. Štěpánek odchytal na prosincové Channel One Cupu všechna tři utkání a nepustil svými výkony do branky Miroslava Kopřivu. Tentokrát se na Saláka podle Hadamczika dostane, ale pro první utkání se rozhodl vsadit na zkušenějšího gólmana. "Štěpánek chytal v poslední době na turnajích velmi dobře a se Švédskem obzvlášť. Poslední zápas s nimi měl úspěšnost 96,8. Salák tu není od toho, že musí chytat jen proti Švédům," doplnil Hadamczik.

Pravděpodobná sestava:

Štěpánek (Salák) - Němec, Škoula, Lojek, Čáslava, Nakládal, Mojžíš - Průcha, Koukal, Červenka - Gulaš, Marek, Rolinek - Kašpar, Novotný, I. Rachůnek - D. Květoň, Vampola, Adamský.

Česko - Švédsko
zdroj: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články