Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kaberle přispěl gólem a asistencí k výhře Toronta

New York - Obránce Tomáš Kaberle přispěl v úterním utkání hokejové NHL gólem a asistencí k výhře Toronta 5:3 na ledě New Yorku Islanders a byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Český zadák si nejprve v druhé minutě připsal asistenci u úvodní branky Colbyho Armstronga, na začátku třetí třetiny pak svou třetí trefou v sezoně zlomil nerozhodný stav 2:2. Kaberle se prosadil po rychlém protiútoku, když dostal přihrávku na modrou čáru, sjel si až ke kruhu pro vhazování a střelou zápěstím překonal Mikku Koskinena v brance Islanders.

Koskinen prožil nečekaný debut v NHL. Při zranění Ricka DiPietra měl utkání odchytat náhradník Kevin Poulin, při rozbruslení těsně před zápasem si ale poranil koleno a do branky musel dvaadvacetiletý Fin, jehož Islanders před pár dny povolali z farmy v Bridgeportu.

Už po 89 sekundách Koskinen lovil puk poprvé ze své sítě, v polovině sedmé minuty kapituloval podruhé. "Je mi jasné, že byl trochu nervózní, ale postupem času se do toho dostal," řekl asistent trenéra Ostrovanů Jack Capuano o mladém gólmanovi, jenž kvůli operaci kyčle vynechal většinu uplynulé sezony.

Gól a asistenci zaznamenal v úterý také český útočník Jakub Voráček z Columbusu, který zvítězil 4:1 na ledě Pittsburghu. Penguins se museli v zápase obejít bez svých tří nejlepších střelců, k Sidneymu Crosbymu s Jevgenijem Malkinem přibyl na marodku Chris Kunitz a v sestavě tak nezbyl jediný hráč, který by měl letos na svém kontě více než 10 gólů.

V brance Blue Jackets navíc zářil Steve Mason, který zneškodnil 32 z 33 střel. Jediný gól inkasoval až ve 48. minutě při přesilovce Pittsburghu, jenže domácí pouze snížili na 1:3. "Bez Malkina s Crosbym je Pittsburgh poloviční, ale jsem si jistý, že se na to nebudou vymlouvat. Se zraněními se musí vypořádat všechny týmy v lize," konstatoval Mason.

Vokoun podal heroický výkon

Další těsnou porážku musel spolknout český gólman Tomáš Vokoun. V duelu se St. Louis opět podal heroický výkon, Florida ale nakonec prohrála 1:2. Z posledních dvaceti zápasů Panthers skončilo plných sedmnáct rozdílem jediné branky, přičemž Florida prohrála jedenáct z nich.

Už poněkolikáté navíc Panteři vedli 1:0, když v 7. minutě využili přesilovku pět na tři, ale opětovně nedokázali přidat další góly. Zejména díky Vokounovi tentokrát hájili těsný náskok rovných 39 minut. Šedesát sekund před koncem druhé třetiny ale vyrovnal David Backes a přesně čtyři minuty před koncem základní hrací doby zajistil Blues vítězství Matt D'Agostini.

Podobný večer prožil další český brankář Michal Neuvirth z Washingtonu. V duelu se San José hájil až do 52. minuty čisté konto, pak však během dvou minut dvakrát kapituloval a Capitals podlehli 0:2. Neuvirth zlikvidoval 34 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, po zápase však nebyl spokojený. "Při prvním gólu měl soupeř trochu štěstí. Tu střelu jsem celkem dobře viděl, ale nějak mě prostě překvapila. Příště musím takový puk chytit," uvedl Neuvirth.

Divokou přestřelku viděli fanoušci v Tampě, která podlehla Buffalu 4:7. Hosté rozhodli o svém triumfu až pěti góly v třetí třetině, přičemž tři z nich vstřelili během minuty a 42 sekund. Největší zásluhu na výhře Sabres měl útočník Drew Stafford, který zaznamenal hattrick a zastínil nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce ligy Stevena Stamkose v dresu domácích, jenž si připsal jednu asistenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články