Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čeští hokejisté se sešli kompletní

Praha - V kompletním složení trénovala česká hokejová reprezentace, která se sešla v pražské Tesla Areně před turnajem LG Hockey Games ve Stockholmu, i když útočník Petr Vampola dorazil z Omsku až dnes po poledni. S klubem se totiž doteď připravoval, ale přímo z letiště se přesunul za týmem a absolvoval jedinou přípravu na české půdě. Národní tým odlétá do Stockholmu ve středu hodinu před polednem a od 17:30 bude v hale Globen trénovat. Ve čtvrtek nastoupí od 19:30 proti Švédsku, v sobotu pak hraje v poledne s Finskem a v neděli ve stejný čas s Ruskem. Přímé přenosy odvysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

Na třetím dílu série Euro Hockey Tour chce český tým potvrdit dobrou formu z prosincového Channel One Cupu, kde skončil s pěti body druhý a napravil dojem z listopadového nepodařeného turnaje Karjala. "Chceme opět hrát co nejlepší hokej, reprezentovat zemi a vyhrát každý zápas, aby diváci byli spokojení. Také vyzkoušíme další hráče," řekl novinářům Hadamczik.

Oproti původní nominaci musel kouč národního týmu udělat v minulých dnech čtyři změny. Vypadli obránci Miroslav Blaťák z Ufy, Lukáš Krajíček z Třince a útočníci Zbyněk Irgl z Atlantu Mytišči s Markem Kvapilem z Brna. Nahradili je debutant Jakub Jeřábek z Plzně, Lukáš Zíb s Martinem Adamským z Třince a Peter Jánský z Litvínova.

Je nám líto, video expirovalo.
Sraz hokejové reprezentace

Kouč chce zlepšit obranu v předbrankovém prostoru

Hadamczika především mrzí, že se mu rozpadla obrana z minulého turnaje. Po dohodě s hráči a klubem totiž také nezařadil do výběru hráče Jaroslavle, kde jsou vedle forvarda Josefa Vašíčka také zadáci Karel Rachůnek a Michal Barinka. "Nebudu říkat, že to není problém, protože jsou to všichni zkušení obránci. Obrana je skoro celá obměněná, ale s tím musíme žít. Na to se vymlouvat nebudeme. Dostanou ale šanci další hráči, musí se toho zhostit a podat maximální výkon, pokud se chtějí dostat do další přípravy," prohlásil Hadamczik. "Budeme hrát jen na šest beků," naznačil Hadamczik, že i dodatečně povolaní zadáci Zíb a Jeřábek do čtvrtečního úvodního utkání se Švédskem od začátku nezasáhnou.

Hadamzik poskládal formace takto:

Němec, Škoula, Lojek, Čáslava, Nakládal, Mojžíš, Zíb, Jeřábek - Průcha, Koukal, Červenka - Gulaš, Marek, Rolinek - Kašpar, Novotný, I. Rachůnek - D. Květoň, Vampola, Adamský. Na pozici třináctého útočníka zařadil Jánského.

Právě z kvalitní obrany chce opět vycházet. "Na prvním turnaji jsme dostali dvanáct gólů, na druhém šest. Tam jsme byli spokojení, bude opět základ úspěchu dobrá obrana a gólman. Chceme zlepšit práci v předbrankovém prostoru. To znamená větší důraz a zlepšení přesilových her," prohlásil Hadamczik.

Na rozdíl od minulého turnaje, kdy chytal jen Jakub Štěpánek a Miroslav Kopřiva nedostal příležitost, se tentokrát dostane i na Alexandra Saláka, který tvoří dvojici se Štěpánkem. "Budou chytat oba, ale o tom, jak se podělí, je ještě předčasné mluvit," doplnil Hadamczik.

V útoku se mu vrací oproti minulému turnaji Roman Červenka a vedle nejlepšího střelce KHL se v první formaci postaví Petr Koukal a Petr Průcha, u nichž chce Hadamczik využít jejich někdejší pardubickou spolupráci. Průcha se vrací do reprezentace po téměř šesti letech.

Nominace českých hokejistů:

Brankáři: Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Alexander Salák (Färjestad/Švéd.).

Obránci: Martin Lojek, Lukáš Zíb (oba Třinec), Jakub Jeřábek (Plzeň), Jakub Nakládal (Pardubice), Tomáš Mojžíš (Minsk/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Martin Škoula (Omsk/KHL).

Útočníci: Roman Červenka, Petr Vampola (oba Omsk/KHL), Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana/KHL), Martin Adamský, David Květoň (oba Třinec), Peter Jánský (Litvínov), Petr Koukal (Pardubice), Ivan Rachůnek (Zlín), Milan Gulaš (České Budějovice), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Jan Marek (Mytišči/KHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články