Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vrbata dvěma góly zařídil výhru Phoenixu

Phoenix (USA) - Český hokejový útočník Radim Vrbata se v NHL blýskl dvěma góly a zařídil vítězství Phoenixu nad Coloradem 3:0. Vrbata nejprve ve 4. minutě otevřel skóre zápasu po přihrávce krajana Martina Hanzala, v 50. minutě pak v přesilové hře svou třináctou trefou v letošní sezoně zvýšil na konečných 3:0. Brankář Kojotů Ilja Bryzgalov zlikvidoval v zápase všech 26 střel a po sobotní výhře 1:0 nad Minnesotou vychytal druhé čisté konto v řadě. V brance Phoenixu se to naposledy povedlo Brianu Boucherovi, který před sedmi lety nepustil gól dokonce v pěti po sobě jdoucích utkáních a stanovil rekord novodobé NHL.

Kojoti tak v posledních dvou zápasech dali zapomenout na předchozí černou sérii, když v zápasech s Vancouverem a San Jose během 81 minut inkasovali 11 gólů a sami nedali ani jeden. Phoenix se díky výhře posunul ze sedmého na čtvrté místo v tabulce Západní konference, Colorado je dvanácté se ztrátou pěti bodů na osmé Calgary, které porazilo 3:1 Chicago.

Avalanche neskórovali už podruhé za sebou a prohráli počtvrté v řadě a pošesté z posledních sedmi zápasů. Fanoušci tak nyní čekají jako na smilování na návrat Petera Forsberga, jenž v neděli podepsal s klubem smlouvu. Švédský útočník však ještě nemá vyřízená víza a poprvé by měl nastoupit až koncem tohoto týdne.

Povedený večer prožil v pondělí také další český útočník Jiří Hudler, který gólem a asistencí přispěl k výhře Detroitu nad New Yorkem Rangers 3:2. Gól a asistenci si v utkání připsal rovněž Pavel Dacjuk, jenž nastoupil poprvé po devatenácti zápasech, které vynechal kvůli zlomenině pravého zápěstí. Velkou zásluhu na vítězství Red Wings měl také brankář Jamie Howard, který zneškodnil 45 střel. Zapotil se zejména v závěru zápasu. Drew Miller sice pět minut před koncem třetí třetiny zvýšil na 3:1, jenže už za minutu snížil Brandon Dubinsky a vzápětí získali hosté téměř minutovou výhodu dvou mužů v poli. Dvojnásobnou přesilovku však Rangers nevyužili a připsali si pátou porážku v řadě.

Z krize se nemůžou dostat ani hokejisté Atlanty, kteří podlehli Torontu 4:5 a z posledních třinácti zápasů mají bilanci 2 výhry a 11 porážek. Ondřej Pavelec pustil pět gólů z 32 střel a připsal si čtvrtou porážku v řadě. "Dostáváme se do situace, kdy už ani tak nezáleží na našem výkonu - zásadní je vítězství. Dnes jsme k němu neměli daleko, většina hráčů ze sebe vydala všechno, bohužel nás srazilo několik menších chyb," uvedl trenér Atlanty Craig Ramsay, jehož tým zůstává na devátém místě Východní konference se stejným počtem bodů jako osmá Carolina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články