Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jágr a spol. potřetí přehráli Jašinův tým

Petrohrad - I ve třetím ročníku Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy vyhrál Jágrův tým nad Jašinovým, tentokrát v Petrohradu rekordním výsledkem 18:16. Jágr dal v první polovině zápasu hattrick další české hrající legendě Dominiku Haškovi a přestřelku rozhodl v 59. minutě Martin Škoula. Jágr si připsal celkem pět kanadských bodů, stejně jako jeho parťák v útoku Roman Červenka, který skóroval dvakrát a zaznamenal tři přihrávky. Stejnou bilanci měl v dresu vítězů i Lukáš Kašpar, v poraženém týmu vstřelil Josef Vašíček gól a přidal tři asistence.

V úvodu ještě zachránila Haška tyč při Morozovově bekhendovém zakončení, neuspěl ani na druhé straně Vašíček proti Livovi, ale pak už exhibice patřila střelcům. Jako první překonal ve čtvrté minutě šestačtyřicetiletého českého gólmana tečí Radulovovy střely Jágr a rozjel kanonádu celkem deseti branek v úvodní části, které si oba týmy rozdělily rovným dílem. Pouze tři z nich byly bez podílu početného zastoupení českých hokejistů.

Zatímco v úvodním dějství doháněl Jašinův výběr od začátku ztrátu, ve druhém dějství se dostal poprvé do vedení, ale dokázali na něj odpovědět Kašpar s Červenkou. Po trefě Thoresena už na 9:7 otočil průběh po úniku Jágr a oslavoval hattrick proti Haškovi. Po snížení Sušinského vzápětí Jágr skolil na led Guskova a nabídl mu vyrovnání. Místo vyloučení v exhibici následuje trestné střílení a Guskov se nemýlil. Další faul pomohl k hattricku Afinogenovovi, pak sice Červenkovo provinění nepotrestal Komarov, ale Jašinův výběr šel do trháku 12:9 díky dvěma zásahům Mozjakina.

Červenka s Kašparem zahájili rychlý čtyřgólový obrat, který opět rozpoutal těsné gólové dostihy. V závěrečném dějství padlo dokonce třináct branek, z toho devět dal Jágrův výběr. V čase 58:43 rozhodl Martin Škoula a vteřinu před koncem nakonec platila i Kuzněcovova trefa do prázdné branky, kolem které dlouho panovaly nejasnosti. Pořadatelé totiž ve snaze dotáhnout exhibici k pokračování v nastavení předtím vrátili čas.

Nejtvrději střílí Kuljaš

V dovednostních soutěžích před utkáním zvítězil 4:3 Jašinův výběr, v jehož barvách se představil také obránce Karel Rachůnek a na lavičce trenér Vladimír Vůjtek. Vynikl ale především v dresu Jágrova celku obránce Denis Kuljaš z Omsku, který v tvrdosti střelby vyslal svůj projektil rychlostí 177,58 kilometru v hodině. Rekord v NHL přitom před týdnem v Raleighu vylepšil Slovák Zdeno Chára na 170,4 km/h. "Ano, právě jsem se dozvěděl, že jsem překonal Chárův světový rekord. Asi bych ho mohl pozvat na společný trénink," smál se Kuljaš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články