Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Prospal se po deseti měsících vrací do hry

New York - Český hokejista Václav Prospal z New Yorku Rangers se po desetiměsíční zdravotní pauze chystá k návratu na led. Pětatřicetiletý útočník by měl podle trenéra Johna Tortorelly nastoupit v dnešním duelu NHL s New Jersey Devils. Prospal v zámořské lize hrál naposledy loni v dubnu. Z této sezony ho vyřadily potíže s operovaným kolenem, které se u něj objevily během letního přípravného kempu. V říjnu se navíc musel podrobit další operaci.

"Vinny se nemůže dočkat," řekl Tortorella na oficiálním klubovém webu. Proti New Jersey by měl Prospal nastoupit v útoku s Mariánem Gáboríkem. Dvojnásobný mistr světa a bronzový medailista z olympiády v Turíně doufá, že se slovenským kanonýrem obnoví úspěšnou spolupráci z minulé sezony, kdy se stali nejproduktivnější dvojicí Rangers. "Doufám, že to bude jako loni a nastartuje mě," uvedl Prospal. "Potřebujeme, aby dával důležité góly, to se mu v poslední době moc nedaří. Takže doufám, že mu můj návrat pomůže," dodal.

Přestože Prospal patří k nejzkušenějším hráčům Rangers, nebude po návratu zástupcem kapitána, protože Tortorella chce sázet na mladší hráče. "Vinny je profesionál a chápe, že potřebujeme omladit. Navíc i bez 'áčka' bude lídrem," prohlásil kouč. "Je totiž nakažlivý. Nikdo netrénuje poctivěji než Vinny Prospal. Pro mladé kluky je hodně důležité, aby viděli jeho přístup k přípravě," uvedl.

Rangers se naopak budou muset zhruba tři týdny obejít bez Ruslana Fedotěnka. Ukrajinský útočník bude mimo hru kvůli operaci slepého střeva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články