Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pavelec udržel už podruhé proti Washingtonu čisté konto

New York - Český gólman Ondřej Pavelec zazářil v posledním hracím dni NHL před utkáním hvězd. Talentovaný brankář letos podruhé nepustil v zápase proti Washingtonu v čele s Alexandrem Ovečkinem ani jeden gól, když zastavil všech 36 střel soupeře, připsal si celkově třetí nulu sezony a dovedl hokejisty Atlanty k výhře 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil ve 32. minutě Nikolaj Antropov.

Pavelec přitom vyhrál pouze v jednom z předešlých osmi startů a Atlanta se začala tabulkou propadat. Aktuálně drží ve Východní konferenci poslední postupové místo do play-off s jednobodovým náskokem před Carolinou. "Byl to pro nás velmi důležitý zápas. Několik posledních utkání jsme nehráli dobře, ale dnes jsme předvedli výborný týmový výkon a hráli jsme na sto procent po celých šedesát minut," uvedl Pavelec. "Všichni hráli skvěle, ale on (Pavelec) předvedl několik klíčových zákroků a dostal nás do výborné pozice, abychom mohli vyhrát zápas. Dnešní vítězství je hlavně jeho zásluha," podotkl Antropov, jediný střelec zápasu.

Spolehlivý výkon podal i další český brankář Tomáš Vokoun. Čtyřiatřicetiletý gólman inkasoval na ledě Bostonu dvě branky z 35 střel, a přestože držel naděje Floridy na bodový zisk až do konce zápasu, nakonec jeho tým prohrál 1:2. U vítězné branky asistoval David Krejčí, jenž vyhrál vhazování a poslal puk Milanu Lucicovi, který z vrcholu levého kruhu propálil Vokouna. Jedinou branku vstřelili Panthers po akci Radka Dvořáka, po níž dal Bryan Allen kontaktní gól.

Hokejisté New Jersey vytěžili z předchozích sedmi utkání 13 z 14 možných bodů a i v Detroitu potvrzoval poslední celek soutěže zlepšenou formu. I s přispěním asistence Patrika Eliáše, který bodoval v pátém utkání v řadě, drželi Devils 45 minut nerozhodný stav 1:1, ale nakonec prohráli 1:3. Na rozhodující brance utkání měl podíl Jiří Hudler, který křížným pasem našel volného Valtteriho Filppulu a finský útočník zakončil akci do odkryté branky. Pojistku přidal v poslední minutě Johan Franzén.

Eric Staal, jeden ze dvou kapitánů víkendového utkání hvězd, se dvěma góly a jednou asistencí zasloužil o vítězství Caroliny 4:2 na ledě New Yorku Islanders. Kanadský útočník nasměroval Hurricanes za výhrou v prostřední části, v níž během 98 sekund svými dvěma trefami zlomil nerozhodný stav 1:1. U čtvrté branky týmu si pak připsal přihrávku Jiří Tlustý.

Z pohledu boje o play-off se velmi dramaticky vyvíjí situace v Západní konferenci. Poslední Edmonton, který prohrál v Dallasu 1:3, má jen pramalou šanci, ale od sedmého Chicaga až po čtrnáctý St. Louis jsou týmy napěchovány v pěti bodech.

Jedním z mužstev, která se nacházejí "pod čarou", je Calgary, které zvítězilo nad St. Louis 4:1 a připsalo si čtvrtou výhru v řadě. Pod úvodní tři branky se podepsal David Moss, který dva góly dal a na jeden přihrál.

Detroit - New Jersey
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články